Családireceptkönyv.hu

Szárma


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db füstölt csülök
1 kg sertés darált hús
rizs
1 fej vöröshagyma
½ kg szálas káposzta
1 egész fej savanyított káposzta
1 db tojás

bors
pirospaprika
liszt
zsír

Elkészítés:


Először a csülköt főzzük meg. A darált húst borssal, pirospaprikával ízesítjük. Ha a csülöklében főzzük a káposztát, akkor nem szükséges sózni. Felütjük a tojásokat, és a húshoz adjuk, az apróra vágott vöröshagymával együtt. Figyeljünk az arányokra, 2/3-ad rész húshoz 1/3-ad rész rizst adjunk, és jól dolgozzuk össze.

A csülköt kicsontozzuk, a húst csíkokra vágjuk. A fejes káposzta torzsáját kivágjuk, és leveleire bontjuk. Egyenként beletöltjük a darált húst, feltekerjük, és a két végét benyomjuk. Ha kimarad a káposztából, azt vékonyra vágjuk fel és adjuk a szálas káposztához.

Egy nagy fazékba tesszük bele a csülökcsontot, rászórunk a szálas káposztából, és teszünk rá a felszeletelt csülökből is. Ezután következnek a gombócok. Így rétegezzük, míg el nem fogy. A tetejére szálas káposzta kerül. Végül ráöntjük a csülöklevet és feltesszük főni. Nagyjából másfél-két óra alatt készül el. Ekkor paprikás rántást készítünk, és kicsit besűrítjük a levét.

Szárma

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Sült tarja,sajtal,gombával és tükörtojással
Sült tarja,sajtal,gombával és tükörtojással

Recept: a tarját besózzuk, hirtelen serpenyőben elősütjük, majd kizsírozott tepsibe tesszük. 1 kg gombát hagymával puhára pirítunk, sóval és fehérborssal ízesítjük. A gombaragut a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás Húsos Karaj
Gombás Húsos Karaj

Elkészítése: A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk,grillfűszerrel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben, kevés vajon elősütjük majd a maradék zs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Gombás rakott hús
Gombás rakott hús

Egy őzgerincformát kibélelünk baconszeletekkel keresztirányban úgy, hogy a kétoldalt kilógjon a szalonna. 3 szelet karajt kiveregetünk, sózzuk, majd lisztbe, a 2 felvert tojásba és...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zsebes karaj
Zsebes karaj

A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk