- sertéskaraj
- sertés darált hús
- paraj
- só
- bors
- fokhagyma
- hagyma
- tejszín
- gomba
- petrezselyem
- bor
- szerecsendió
A négy szelet karajt sózom, majd klopfolom. Ezután teszem bele a parajt és a kolbász tölteléket (fontos, hogy a töltelékben legyen só, bors, fokhagyma, hagyma, tejszín). A tekercsek minden oldalát elősütjük. Az elősütött húst tepsiben sütöm tovább, sütőben, 180 fokon. Azért érdemes sütőben sütni, mert így minden oldala egyenletesen sül meg. Lehet persze serpenyőben is, csak sütőben valahogy még jobb, még ízesebb lesz.
Közben finomra vágom a hagymát, majd egy másik serpenyőben lepirítom a gombával együtt. Hozzáadom a tejszínt, kevés fehér bort és beforralom. Sózom, petrezselyemzöldet adok hozzá, és már lehet is tálalni.
1. A vöröshagymát vágjuk fel mi apróra, és a kacsazsírban egy kevés sóval dinszteljük meg. Egyszer lehet alá önteni kevés vizet, és ismét zsírjára pirítani. 2. Amikor kész, adj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sertésoldalast csontjával együtt apró darabokra vágjuk. 2. A lábasba teszünk egy kevés zsírt s a vékony szeletekre vágott hagymát, meghintjük a paprikával, beletesszük a h...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk borssal, majd mindkét oldalán bekenjük mustárral. 2. Hűtőbe tesszük egy órára, közben feldaraboljuk a sajtot. 3. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlaposan megmossuk és megtisztítjuk a csülköket. Nagy fazékban a sóból, borsból, fokhagymából, vöröshagymából, babérlevélből és a köményből páclevet készítünk annyi vízzel, ami el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű