menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött sertéstekercs tejszínes gombával


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- sertéskaraj
- sertés darált hús
- paraj
- só
- bors
- fokhagyma
- hagyma
- tejszín
- gomba
- petrezselyem
- bor
- szerecsendió

Elkészítés:


A négy szelet karajt sózom, majd klopfolom. Ezután teszem bele a parajt és a kolbász tölteléket (fontos, hogy a töltelékben legyen só, bors, fokhagyma, hagyma, tejszín). A tekercsek minden oldalát elősütjük. Az elősütött húst tepsiben sütöm tovább, sütőben, 180 fokon. Azért érdemes sütőben sütni, mert így minden oldala egyenletesen sül meg. Lehet persze serpenyőben is, csak sütőben valahogy még jobb, még ízesebb lesz.
Közben finomra vágom a hagymát, majd egy másik serpenyőben lepirítom a gombával együtt. Hozzáadom a tejszínt, kevés fehér bort és beforralom. Sózom, petrezselyemzöldet adok hozzá, és már lehet is tálalni.

Töltött sertéstekercs tejszínes gombával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csülök - Csülökpörkölt - OK
Csülök - Csülökpörkölt - OK

1. A vöröshagymát vágjuk fel mi apróra, és a kacsazsírban egy kevés sóval dinszteljük meg. Egyszer lehet alá önteni kevés vizet, és ismét zsírjára pirítani. 2. Amikor kész, adj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Oldalas - Fehérgyarmati sertésoldalas
Oldalas - Fehérgyarmati sertésoldalas

1. A sertésoldalast csontjával együtt apró darabokra vágjuk. 2. A lábasba teszünk egy kevés zsírt s a vékony szeletekre vágott hagymát, meghintjük a paprikával, beletesszük a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Karaj - Labancpecsenye
Karaj - Labancpecsenye

1. A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk borssal, majd mindkét oldalán bekenjük mustárral. 2. Hűtőbe tesszük egy órára, közben feldaraboljuk a sajtot. 3. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: McChip
Bajor csülök
Bajor csülök

Alaposan megmossuk és megtisztítjuk a csülköket. Nagy fazékban a sóból, borsból, fokhagymából, vöröshagymából, babérlevélből és a köményből páclevet készítünk annyi vízzel, ami el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk