menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott kelkáposzta!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A rizst átválogatjuk megmossuk majd a forrásban lévő vízbe szórjuk. Kissé megsózzuk ,lefedve kis lángon puhára pároljuk. A kelkáposztát kitorzsázzuk, leveleire bontva megmossuk, majd enyhén sós vízben 10 percig főzzük. Utána leszűrjük majd lecsöpögtetjük. A hagymát meg a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. Olajon vöröshagymát megfonnyasztjuk majd a fokhagymát is megfuttatjuk rajta. A húst hozzáadjuk kevergetve közepes lángon 10 percig pirítjuk. Egy kiskanál sóval, a borssal, a pirospaprikával meg a majoránnával fűszerezzük, a paprikakrémmel tüzesítjük.
Kissé hűlni hagyjuk, majd a puha és szintén kihűlt rizzsel, a tejföllel meg a tojásokkal összedolgozzuk. Egy kb. 20×30 centis, magas falú tepsit vagy tűzálló tálat kiolajozunk, a kel-levelek felét egyenletesen beleterítjük. A húsos-rizses masszát ráhalmozzuk, végül a maradék kellel beborítjuk. A tetejére való tejfölt a pirospaprikával meg a borssal fűszerezzük, a rakott kelkáposzta tetejére kenjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) 50 percig sütjük.Ha már majd nem megsűlt bacon szeleteket teszek a tetejére és ezzel együtt készre,pirosra sütöm! Kockára vágva, tejföllel meglocsolva tálaljuk.A tojást ki lehet belőle hagyni,én csak azért teszem bele mert krémesebbé teszi és jobb lesz az állaga,textúrája!Jó étvágyat hozzá és mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!

Rakott kelkáposzta!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Comb - Farkaskáposzta - OK
Comb - Farkaskáposzta - OK

1. A káposztát szükség szerint átmossuk. 2. A húsokat felkockázzuk. 3. A fazék aljára öntünk egy kevés olajat, és elkezdjük rétegezni a hozzávalókat. 4. A káposzta egyhar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejben sült pecsenye
Tejben sült pecsenye

A húst megmossuk, felszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk. A vajon átsütjük sóval és kakukkfűvel fűszerezett hússzeleteket. Ráöntjük a tejet és a citrom kifacsart levét. Fedő alatt, k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: György
Csülkös káposzta (kemencés étel) Noszvajról
Csülkös káposzta (kemencés étel) Noszvajról

A káposztát enyhén átmossuk, lecsepegtetjük, és egy nagyobb cserépedény aljába tesszük. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a káposztán elegyengetjük. Megszórjuk apróra vágott...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Brigitta
Csikós Tokány
Csikós Tokány

A szalonnát apró kockára vágjuk és forró serpenyőben kipirítjuk a zsírját, majd egy szűrőlapáttal papírtörlőre szedjük. A szalonnazsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk