50 dkg darált hús
2 db zsemle
4 nagy fej hagyna
3 db zöldpaprika
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
15 dkg füstölt szalonna
só, bors
A hagymákat félbevágtam és lehéjaztam, a paprikákat félbevágtam, kiszedtem a belsejét, a szalonnát vékony csíkokra vágtam.
Összekevertem a darált húst a tejben áztatott zsemlével, a hagymák belsejét és a fokhagymát apróra vágtam, és hozzáadtam a tojást, sót, borsot, és megtöltöttem a fél hagymahéjakat, és a fél paprikákat, Vékony szalonna szeleteket tettem a tetejére, előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütöttem.
1. A tarját szeleteljük fel és klopfoljuk ki. 2. Sózzuk, borsozzuk meg, majd dörzsöljük be összezúzott fokhagymával. 3. A szeleteket kenjük be vékonyan mustárral és lefedve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző este beáztatod a füstölt húst. Másnap félig megfőzöd, és hagyod a levében kihűlni. Ha édes káposzta levelekkel készíted, leforrázod őket, hogy a levél megpuhuljon és lehesse...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit és a padlizsánt felkockázzuk, nem apró, hanem inkább nagyobb darabokra vágjuk őket. Egy hagymát felszeletelünk. Az újkrumplikat fél centis karikákra szeleteljük és a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElkészítés: A karaj szeleteket vékonyra kiklopfoljuk és megsózzuk. A hagymát apróra vágjuk és kis zsíron megdinszteljük, majd félrehúzzuk, hogy hűljön. A zsemléket vízbe áztatju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű