menu

Családireceptkönyv.hu

Csülökpörkölt


Írta:

Elk. idő: 2
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Csülökpörkölt.:
2 kg csülök,
50 dkg. sertéscomb,
20 dkg húsos szalonna,
3 db.közepes vöröshagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
2 paradicsom
2 evőkanálnyi pirospaprika,
2 tv paprika,
1 csipetnyi őrölt kömény ,
só, frissen őrölt bors,
2 ek zsír.


Elkészítés:




Elkészítés:
A húst csontozd ki,-én most nem csontoztam:) A bőrét, ha belefőzöd, kockázd fel nagyobb darabkákra, majd a húst is, valamivel kisebbekre 3x3 cm-es darabokra. A többi hozzávalót is készítsd elő, a hagymát kockázd fel, ahogyan a szalonnát is, a paprikát, paradicsomot mosd meg, és vágd négybe, majd ha mindent megcsináltál, kezdődhet a főzés. Némi zsíron pirítsd zsírjára a szalonnát, majd add hozzá a hagymát. Ha már szép üveges lett, jöhet hozzá a hús, a bőrök és a kömény társaságában.
Pirítsd pár percig így, majd ha már kezd fehéredni, keverd hozzá a pirospaprikát, ügyelve, hogy ne égjen le, aztán öntsd fel annyi vízzel, hogy csak félig lepje el. Mehet mellé a paprika és a paradicsom, a só ízlés szerint, aztán vedd kis lángra a tűzhelyet, és hagyd, hogy fedő alatt szépen megpuhuljon a hús. Ha már elég puha, mehet hozzá a frissen őrölt bors és a fokhagyma is, valamint ha teszel bele csípőset, azt is most keverd hozzá. Még kevergesd kicsit magasabb lángon körülbelül tíz percig, aztán el is készült a laktató és szaftos csülökpörkölt. Főtt burgonyával tálalom.
Jó étvágyat kívánok!

Csülökpörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Töltött fasírt levelestésztában
Töltött fasírt levelestésztában

A hagymát és fokhagymát kevés olajon megsütöm. A húshoz hozzá adom a felvert tojást fokhagymát, hagymát petrezselymet izésítem sóval borssal.További lépések, ahogy a fotón is lát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sertésoldalas, pármai sonkás-cheddar sajtos tócsniva
Sertésoldalas, pármai sonkás-cheddar sajtos tócsniva

Az oldalast érdemes barbecue szószba bepácolni előző este, majd másnap sütőben süssük ki. A tócsnihoz aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát, majd keverjük össze a reszelt burgony...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Barackos szelet
Barackos szelet

A hússzeletek mindkét oldalát kicsit kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon fehérre sütjük, (A sütés fő része itt történik, ne maradjon nyers!) majd a szeleteket kivaja...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Tepsis csülök magyarosan
Tepsis csülök magyarosan

A csülköket alaposan megtisztítjuk, és kicsit lecsöpögtetjük. Egy közepes méretű tepsit kikenünk zsírral. Az olajat egy tálkába öntjük, és belezúzzuk a fokhagymát, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk