menu

Családireceptkönyv.hu

Csülökpörkölt


Írta:

Elk. idő: 2
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Csülökpörkölt.:
2 kg csülök,
50 dkg. sertéscomb,
20 dkg húsos szalonna,
3 db.közepes vöröshagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
2 paradicsom
2 evőkanálnyi pirospaprika,
2 tv paprika,
1 csipetnyi őrölt kömény ,
só, frissen őrölt bors,
2 ek zsír.


Elkészítés:




Elkészítés:
A húst csontozd ki,-én most nem csontoztam:) A bőrét, ha belefőzöd, kockázd fel nagyobb darabkákra, majd a húst is, valamivel kisebbekre 3x3 cm-es darabokra. A többi hozzávalót is készítsd elő, a hagymát kockázd fel, ahogyan a szalonnát is, a paprikát, paradicsomot mosd meg, és vágd négybe, majd ha mindent megcsináltál, kezdődhet a főzés. Némi zsíron pirítsd zsírjára a szalonnát, majd add hozzá a hagymát. Ha már szép üveges lett, jöhet hozzá a hús, a bőrök és a kömény társaságában.
Pirítsd pár percig így, majd ha már kezd fehéredni, keverd hozzá a pirospaprikát, ügyelve, hogy ne égjen le, aztán öntsd fel annyi vízzel, hogy csak félig lepje el. Mehet mellé a paprika és a paradicsom, a só ízlés szerint, aztán vedd kis lángra a tűzhelyet, és hagyd, hogy fedő alatt szépen megpuhuljon a hús. Ha már elég puha, mehet hozzá a frissen őrölt bors és a fokhagyma is, valamint ha teszel bele csípőset, azt is most keverd hozzá. Még kevergesd kicsit magasabb lángon körülbelül tíz percig, aztán el is készült a laktató és szaftos csülökpörkölt. Főtt burgonyával tálalom.
Jó étvágyat kívánok!

Csülökpörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Brassói aprópecsenye Anyutól
Brassói aprópecsenye Anyutól

A hagymát és a szalonnát apróra vágjuk, megpirítjuk,majd hozzáadjuk a pirospaprikát,majoránnát. Közben a húst apróra felkockázzuk, borsozzuk, majd a hagymához és a szalonnához adju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiol torta
Karfiol torta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pásztor sült
Pásztor sült

1. A kb. 80 dkg-os sertéscombot átfúrjuk és belehelyezzük a tisztított, egészben hagyott vöröshagymákat. 2. Sóval, köménymaggal kívülről bedörzsöljük és kizsírozott tepsiben, e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csoda pecsenye
Csoda pecsenye

Elkészítése: A sózott karajszeleteket a tepsi aljára teszem. A következő öntetet teszem rá 2 deci olaj, ugyanennyi sör, tej és paradicsomlé, egy kanál ételízesítő. Fóliával lefedem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk