60dkg szűzérme
friss bazsalikom
liszt
só
bors
olaj
25 dkg vargánya
oliva olaj
tojás
Karikára vágjuk a szűzérmét. Sózzuk, borsozzuk, kicsit belisztezzük.
Felteszünk vizet forrni. Tésztát gyúrunk, tojásból, lisztből, vízből és kis sóból.
Formázzuk, kinyújtjuk, és széles csíkokra vágjuk. Majd olajos sós vízben kifőzzük.
Kisütjük a szűzérmét. Összeaprítjuk a vargányát és oliva olajon pirítjuk.
Leszűrjük a tésztát, összekeverjük oliva olajjal és friss bazsalikommal.
Tálaláskor a húst a bazsalikomos tésztára tesszük.
Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütöm, majd jöhet bele a szintén kockára vágott hagyma és üvegesre pirítom., ha ezzel is megvagyok hozzá adom a felkockázott paprikát és m...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA hagymákat felaprózzuk, a gombát félbe, negyedbe szeljük, a cukkinit kockákra aprítjuk, a petrezselymet apróra vágjuk. A húst hosszában mélyen bemetsszük, kissé kiverjük, és 10cm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst tisztítsd meg alaposan, vágd egységes méretű csíkokra, majd sózd be és tedd félre. A szalonnát kockázd fel, ahogyan a hagymát, a paradicsomot, a répát és a paprikát is. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDarált húst és a fűszereket, hagymát, rizst összekeverni és gombócokat formálni, egy két fehér paprikát megtölteni a hússal. Enyhén sós vízben forró vízben kifőzni a gombócokat, u...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű