menu

Családireceptkönyv.hu

Tejben sült hentespecsenye


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg rövidkaraj,
3 dkg vaj,
2 dl tej,
mokkáskanálnyi kakukkfű,
fél citrom leve,
kevés só.

Elkészítés:


A karajt csontjától és zsírjától megtisztítom, és a húst forró vajban körös-körül átsütöm. Leöntöm annyi tejjel, hogy ellepje, megsózom, hozzáadom a kakukkfüvet meg a citromlevet, és lefedve lassú tűzön addig párolom, amíg a hús meg nem puhult. Tej nem marad alatta, csak sűrű, világosbarna mártás. A pecsenyét felszeletelve tálra rakom, és az alatta maradt mártással megöntözöm. (Ha nincs kakukkfüvünk, akkor 2-3 fokhagymagerezddel is ízesíthetjük, esetleg ízlés szerint a kakukkfű mellé is tehetünk fokhagymát.) Burgonyapüré illik hozz

Tejben sült hentespecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nem lehet abbahagyni csirke
Nem lehet abbahagyni csirke

A lisztbe beleteszem a pirospaprikát,borost,majoránát,sót és ezt összekeverem,majd a csirkehúst megforgatom benne és a tepszibe sorba lerakom a húst. Maradék lisztet rászórom egyen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: lilia113
Réteges töltött karaj
Réteges töltött karaj

Elkészítés: A karaj szeleteket vékonyra kiklopfoljuk és megsózzuk. A hagymát apróra vágjuk és kis zsíron megdinszteljük, majd félrehúzzuk, hogy hűljön. A zsemléket vízbe áztatju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Pácolt karaj
Pácolt karaj

A húst megmossuk, felvágjuk, és egy tálba tesszük. A bort és a fűszereket összekeverjük a zúzott fokhagymával, hozzáadunk 2 evőkanál olajat és átkenjük vele a húsokat. Lefedjük és...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fóliában sült töltött fasírttekercs
Fóliában sült töltött fasírttekercs

A zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk langyos vízbe,majd jól kinyomkodjuk .a darált húsból fasírtot készítünk,4 db tojást keményre főzünk, megpucoljuk, és tojásszeletelővel karikákra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk