Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Patate all 'alloro - hús


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60-70 dkg hátszín egyben
citrom

szerecsendió
bors
zöld alma
asztalt szilva

Elkészítés:


Kell kb. 60-70 dkg hátszín egyben, amit egy serpenyőben nagy lángon (olaj nélkül!) kérgesre sütünk minden oldalán.
Kicsit hagyjuk hűlni, addig pedig:
Lereszelünk egy citrom héját.
Egy tálban összekeverünk 5 dkg sót, némi őrölt szerecsendiót, őrölt borsot.
1 nagy, zöld (savanyú típusú) almát felszeletelünk.
7-8 szem aszalt szilvát kimagozunk.
A husit 2 helyen hosszában bevágjuk. És minden felületet jól bemasszírozzuk a sós fűszerrel és a citromhéjjal.
Az egyik vágatba a szilva, a másikba az almaszeletek kerülnek jó tömören. majd az egészet összecsukjuk, és madzaggal jól átkötjük.
Kis tepsibe tesszük nedves sütőpapírra, kívülről jól megszórjuk még a fűszeres sóval. Alá/fölé locsolunk egy kis oliva olajat, körédobálunk egy kis zsályát, rozmaringot, kis fehérborral meglocsoljuk.
180 fokos sütőben kb 20 percig sütjük, de ez eléggé sütőfüggő. Akkor jó, ha a belseje legalább 65 fokos. Akinek nincs húshőmérője, fogppiszkálóval is megszúrhatja. Ha nem jön belőle semmilyen lé, akkor jó lesz.
Tálalásig szorosan alufóliába csomagoljuk. Csak tálalás előtt vágjuk fel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lapocka - Csikós tokány 1 - OK
Lapocka - Csikós tokány 1 - OK

1. A húst és a szalonnát ceruza vastagságú csíkokra vágjuk. 2. A szalonnát lábosba félig ki olvasztjuk, és utána hozzá adjuk a zsírt. 3. Ez után hozzá adjuk a kockára vágot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Körömpörkölt
Körömpörkölt

Először is, a hentessel hosszában kettévágatjuk a körmöket. Otthon pedig nekiállunk jól megpucolni. Késsel jól megkapirgáljuk és gázon lepörzsöljük az utolsó kis szőrt is róla. Azt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

A megmosott, meghámozott burgonyát apró kockákra vágjuk, zsírban megsütjük. A sertéshúst is kockákra vágjuk, majd nagyon kevés zsíron pirítani kezdjük. A meghámozott vöröshagymát...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Saslik sütőben
Saslik sütőben

Fűszerezzük sóval,borssal,fokhagymával a húst . Tegyük kiolajozott tepsibe vagy krumpliágyon süssük 220 fokon

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk