Fél kg darált hús (sertés/marha vegyesen)
1 fej vöröshagyma
1-2 közepes sárgarépa
1-2 szál újhagyma
1-2 rózsa brokkoli
1 tk paprikakrém
sertészsír
só, bors
esetleg szezámpehely, lenmagpehely, napraforgómag stb.
4 tojás + 1 tojás a kenéshez
(kevesebb zöldséggel még dekoratívabb a tekercs)
Ünnepi alkalmakra is tökéletes, gusztusos fasírt-verzió!
A hagymát megpirítjuk a zsíron, a zöldségeket apróra vágjuk, majd mindent összegyúrunk és fűszerezünk.A tojásokat megfőzzük, lehűtjük, majd almareszelőn lereszeljük. A pultra egy nagyobb darab sütőpapírt helyezünk (ezen fogjuk a húst kiteríteni, göngyölni). A húsos masszát a papírra helyezzük, és kézzel egy ujjnyi vastagra formázzuk (vagy sodrófával kinyújtjuk). Utána megszórjuk a lereszelt főtt tojással. Miután végeztünk, óvatos mozdulatokkal, a sütőpapír segítségével felgöngyöljük a tekercset. Közben kézzel formázzuk, igazgatjuk. Két végét ellapítjuk. Egy lapos tepsire helyezzük, tetejét megkenjük tojással, és sütőben 150-180 fokon 45 percig, majd 200-220 fokon 15 percig sütjük (ha hirtelen melegszik a sütő, kirepedhet). Melegen és hidegen is fogyasztható, mutatós étel. Köretnek bármilyen savanyúság vagy akár egy zöldsaláta is tökéletes választás!
A megmosott, meghámozott burgonyát apró kockákra vágjuk, zsírban megsütjük. A sertéshúst is kockákra vágjuk, majd nagyon kevés zsíron pirítani kezdjük. A meghámozott vöröshagymát...
Elkészítési idő: 10 perc előkész Nehézség: KözepesBesamel mártás tejfölösen Egy kis edénybe feltesszük a vajat és felmelegítjük. Belehintjük a gm lisztet, simára keverjük. A tejet felmelegítjük, majd fokozatosan hozzáadagolju...
Elkészítési idő: ~1 óra + sütés Nehézség: KönnyűA krumplit megfőzzük sós vízbe , áttörjük teszünk hozzá vajat petrezselyemzöldet gombócot formálunk közepét benyomjuk teszünk bele reszelt sajtot hós masszát visszatesszük sülni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát összevágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, darabokra vágjuk. A húst felszeleteljük. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a zöldségeket és a húst. Felöntjük v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű