Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Fasírt bejgli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Fél kg darált hús (sertés/marha vegyesen)
1 fej vöröshagyma
1-2 közepes sárgarépa
1-2 szál újhagyma
1-2 rózsa brokkoli
1 tk paprikakrém
sertészsír
só, bors
esetleg szezámpehely, lenmagpehely, napraforgómag stb.
4 tojás + 1 tojás a kenéshez

(kevesebb zöldséggel még dekoratívabb a tekercs)

Elkészítés:


Ünnepi alkalmakra is tökéletes, gusztusos fasírt-verzió!

A hagymát megpirítjuk a zsíron, a zöldségeket apróra vágjuk, majd mindent összegyúrunk és fűszerezünk.A tojásokat megfőzzük, lehűtjük, majd almareszelőn lereszeljük. A pultra egy nagyobb darab sütőpapírt helyezünk (ezen fogjuk a húst kiteríteni, göngyölni). A húsos masszát a papírra helyezzük, és kézzel egy ujjnyi vastagra formázzuk (vagy sodrófával kinyújtjuk). Utána megszórjuk a lereszelt főtt tojással. Miután végeztünk, óvatos mozdulatokkal, a sütőpapír segítségével felgöngyöljük a tekercset. Közben kézzel formázzuk, igazgatjuk. Két végét ellapítjuk. Egy lapos tepsire helyezzük, tetejét megkenjük tojással, és sütőben 150-180 fokon 45 percig, majd 200-220 fokon 15 percig sütjük (ha hirtelen melegszik a sütő, kirepedhet). Melegen és hidegen is fogyasztható, mutatós étel. Köretnek bármilyen savanyúság vagy akár egy zöldsaláta is tökéletes választás!

Trükkök, tippek, praktikák:


Fasírt bejgli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fasirt másképp :)
Fasirt másképp :)

összedolgozod, majd golyókat csinálsz belőle, és belecsavarod mindjárt egy szál baconszalonnába.   Ebből az adagból nekem 16 db lett, 200 fokos sütőben, 30 perc alatt készen...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Nagyikonyha mátrai borzaska
Nagyikonyha mátrai borzaska

A krumplikat megtisztítjuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Kicsit besózzuk, félretesszük. Ha levet eresztett a burgonya, alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet. A hússzeleteket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Húsos krumplitekercs - OK
Darált - Húsos krumplitekercs - OK

1. A darált húst elkeverjük az apróra vágott szalonnával, a két tojással és a fűszerekkel. 2. Elkészítjük a tésztát: a megfőtt és áttört burgonyához hozzáadjuk a tojásokat, a l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Comb - Hortobágyi töltött burgonya - OK
Comb - Hortobágyi töltött burgonya - OK

1. A szokásos módon sertéspörköltet készítünk. 2. Közben személyenként két darab nagyobb burgonyát héjában megfőzünk, majd tisztítás után hosszában félbevágjuk őket. 3. Üre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk