Fél kg darált hús (sertés/marha vegyesen)
1 fej vöröshagyma
1-2 közepes sárgarépa
1-2 szál újhagyma
1-2 rózsa brokkoli
1 tk paprikakrém
sertészsír
só, bors
esetleg szezámpehely, lenmagpehely, napraforgómag stb.
4 tojás + 1 tojás a kenéshez
(kevesebb zöldséggel még dekoratívabb a tekercs)
Ünnepi alkalmakra is tökéletes, gusztusos fasírt-verzió!
A hagymát megpirítjuk a zsíron, a zöldségeket apróra vágjuk, majd mindent összegyúrunk és fűszerezünk.A tojásokat megfőzzük, lehűtjük, majd almareszelőn lereszeljük. A pultra egy nagyobb darab sütőpapírt helyezünk (ezen fogjuk a húst kiteríteni, göngyölni). A húsos masszát a papírra helyezzük, és kézzel egy ujjnyi vastagra formázzuk (vagy sodrófával kinyújtjuk). Utána megszórjuk a lereszelt főtt tojással. Miután végeztünk, óvatos mozdulatokkal, a sütőpapír segítségével felgöngyöljük a tekercset. Közben kézzel formázzuk, igazgatjuk. Két végét ellapítjuk. Egy lapos tepsire helyezzük, tetejét megkenjük tojással, és sütőben 150-180 fokon 45 percig, majd 200-220 fokon 15 percig sütjük (ha hirtelen melegszik a sütő, kirepedhet). Melegen és hidegen is fogyasztható, mutatós étel. Köretnek bármilyen savanyúság vagy akár egy zöldsaláta is tökéletes választás!
A tarját felszeleteljük, és kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, A mustárt és a fokhagymát összekeverjük, majd bekenjük vele a hússzeletek mindkét oldalát.kicsit félretesszük, hogy ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA husit és a hagymát felaprítjuk. A husit jó apróra, a hagymát csak csíkokra. Együtt beleszórjuk egy tepsibe, megsózzuk, és mehet az 180'C-ra előmelegített sütőbe. Fél óránként me...
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: KönnyűAz almát, a krumplit, a hagymát, a paprikát duci gerezdekre vágjuk, a kolbászt karikázzuk, a szalonnát nagyon vékonyra szeljük (én szeleteltet veszek). A tepsi közepét kirakjuk a...
Elkészítési idő: 1óra30 perc Nehézség: KönnyűA vajat serpenyőben közepes lángon felforrósítani. Beletenni a hússzeleteket és oldalanként (vastagságtól függően) 4-5 percig sütni. Tűzálló tálba tenni, sózni, borsozni. A serpen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű