savanyú káposzta
darált hús
rizs
bordavég/ apróhús (ki mit szeretne bele tenni)
vöröshagyma
só, pirospaprika, egész bors
Rántást készítek kevés lisztből és olajból/zsírból. Felengedem annyi vízzel , amennyi levet szeretnék a káposztára.
Beleteszem a savanyú káposztát.
A vöröshagymát felkockázom, azt is beleteszem, sózom, paprikázom és szórok bele egész borsot.
Közben a darálthúst összekeverjük tojással, sóval őrölt borssal és annyi rizzsel, hogy formázható massza legyen. (De ne legyen túl sok, mert akkor nagyon kemény lesz a gombóc)
Gombócokat formálunk belőle, és ha felforrt a káposztás lé, akkor beletesszük a gombócokat és nagyon óvatosan megkeverjük, hogy ne ragadjon le. (Azért óvatosan, nehogy szétessenek a gombócok)
Lassú tűzön készre főzzük a gombócokat, ha megfőtt akkor van kész.
Aki szeretne tehet bele tejfölt is
A szűzpecsenyét hosszában lappá nyitjuk és megfűszerezzük. A darált húst összekeverjük a paprikával, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. A káposztát kevés olajon megdinsztel...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA húst nagy szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egy tepsibe tesszük. A zöldségeket megtisztítjuk és apró darabokra vagdossuk, hozzákeverjük a fűszereket és a bort, 4-5 kanál ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A csülköt előző nap főzzük puhára kb 1,5 óra alatt és hagyjuk a levében kihűlni. Másnap szeleteljük fel fel apró darabokra. A hagymát vágjuk apróra és dinsztel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat, és kisebb gombócokat formázunk. Ezeket serpenyőben sütjük zsiradékon. Ha átpirultak, félretesszük. A serpenyőben vis...
Elkészítési idő: 30 őerc Nehézség: Könnyű