Családireceptkönyv.hu

fasírt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 fej vöröshagyma
1kg darált sertéshús
2 dl kanál ketchup
2 dl kanál mustár
3 db tojás
2dkg zsemlemorzsa
2 szelet kenyér
Fűszerezéshez:
bazsalikom
petrezselyemzöld
sertéssült fűszerkeverék

bors

Elkészítés:


Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagy tálban keverjük el a hús a 2 db tojással, a ketchuppal, mustárral és a zsemlemorzsával. A kenyeret áztassuk be pár percre, nyomkodjuk ki (erősen) és ezt is adjuk hozzá a húshoz. Fűszerezzük ízlés szerint: sóval, borssal, sertéssült fűszerkeverékkel, bazsalikommal és petrezselyemzölddel. Gyúrjuk át a húsos masszát, és ha nem elég kemény adjunk még hozzá egy kevés zsemlemorzsát. A tepsit kenjük ki olajjal, majd helyezzük rá a húst és formázzunk belőle hosszúkás téglalap alakot. Az utolsó db tojás keverjük össze és kenjük le a fasírtunk tetejét. Ettől lesz szép aranybarna a teteje. Süssük 45 percig. Hagymás burgonyával, vagy petrezselymes burgonyával tálalhatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sokféleképen lehet kisütni. Mufin sütőbe baconnal kibélelve. Őzgerinc sütőben szintén baconnal. Vagy a masszát kinyújtva, belerakni a sajtot, spenütot, vagy mexikoi zöldségeket, aztán feltekerni, majd bacont is rátekerni

fasírt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ázsiai szezámmagos húsgombóc
Ázsiai szezámmagos húsgombóc

A darált húshoz hozzáverjük a tojásokat, a két gerezd reszelt fokhagymát, a reszelt gyömbért, a szójaszószt, a finomra aprított újhagymát és diónyi nagyságú gombóckákat formálunk b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Erdélyi sertéstokány
Erdélyi sertéstokány

A húst csíkokra vágjuk,megmossuk,majd lecsepegtetjük. A szalonnát is csíkokra vágjuk,majd zsírjára pirítjuk. A szalonna zsírjára tesszük a felaprított vörös és fokhagymát. Egy k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Melinda
BOLOGNAI LASAGNE
BOLOGNAI LASAGNE

A felkockázott szalonnát és az apróra vágott hagymát megpirítom, majd hozzáadom a finomra reszelt sárgarépát, a darált húst, és együtt pirítom tovább. Fűszerezem sóval, borssal, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar töltött fasírttekercs
töltött fasírttekercs

A kenyeret megáztatjuk, a tojásokat megfőzzük. A kápiát apró kockára vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és egy kis zsiradékon üvegesre pároljuk. A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk