50 dkg sertéscomb (lapocka, tarja)
2 db tojás
3-4 evőkanál liszt
1 dl tej
1 csokor snidling (vagy 1 evőkanál reszelt vöröshagyma)
4 dkg reszelt sajt
só, bors
olaj
A húst egyforma vékony csíkokra vágjuk, Megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Közben a tojásokat habosra felverjük, összekeverjük a liszttel, a tejjel, a reszelt sajttal, az apróra vágott hagymával, sóval, törött borssal, egészen sűrű palacsintatésztát kell kapnunk. A húscsíkokat először lisztbe, majd a tésztába forgatjuk és bő, forró olajban , takaréklángon pirosra sütjük. (óvatosan a sajt miatt).
A hús egyik felét most lenmaglisztbe forgattam és lenmagliszttel kevertem a palacsintatésztát, azért lett sötétebb a színe.
1. A tarjaszeleteket kissé kiverjük sóval, őrölt borssal és zúzott fokhagymával vastagon bedörzsöljük. 2. Ráöntjük az olajat meg a bort és hűvös helyen, néhány órán át érleljük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt a tojással kikeverjük(tehetünk bele zúzott fokhagymát is). A húst lisztbe, tojásos tejfölbe, majd újra lisztbe fogatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst megtisztítjuk, és felcsíkozzuk. 2. A hagymát felaprózzuk, majd olajon megfuttatjuk, pirospaprikát szórunk rá, és felöntjük a csontlével. 3. Ezután hozzáadjuk a hú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megfőtt csülköt kicsontozzuk és kihűtjük. 2. A lisztet összegyúrjuk a tejben megfuttatott élesztővel, héjában főtt, még melegen áttört, de már kihűlt burgonyával és csipet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű