50 dkg sertéscomb (lapocka, tarja)
2 db tojás
3-4 evőkanál liszt
1 dl tej
1 csokor snidling (vagy 1 evőkanál reszelt vöröshagyma)
4 dkg reszelt sajt
só, bors
olaj
A húst egyforma vékony csíkokra vágjuk, Megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Közben a tojásokat habosra felverjük, összekeverjük a liszttel, a tejjel, a reszelt sajttal, az apróra vágott hagymával, sóval, törött borssal, egészen sűrű palacsintatésztát kell kapnunk. A húscsíkokat először lisztbe, majd a tésztába forgatjuk és bő, forró olajban , takaréklángon pirosra sütjük. (óvatosan a sajt miatt).
A hús egyik felét most lenmaglisztbe forgattam és lenmagliszttel kevertem a palacsintatésztát, azért lett sötétebb a színe.
A csülköt hagymával, fokhagymával, borssal, sóval, vegetával, babér levéllel puhára fözzük. A megfőtt csülköt kicsontozzuk és ugy kötjük össze, hogy a bőre legyen kifelé. Beletess...
Elkészítési idő:A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Közben a húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, majd 3-4 percen át sütjük a hagymával együtt. Fűszerez...
Elkészítési idő: