10 szelet sertéshús (karaj, comb szeletekre vágva, csont nélkül)
10 szelet bacon
10 szelet sajt
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A húst kiklopfoljuk, besózzuk, és hagyjuk egy kicsit így állni.
Utána szépen réteggezzük. Először magunk elé veszünk egy szelet húst, ráhelyezzük a bacont, majd a sajtot. Óvatosan feltekerjük, majd így járunk el a további hússzeletekkel is. Mikor készen vagyunk, bepanírozzuk a szokásos módon. Liszt-tojás-zsemlemorzsa, és bő forró olajban aranybarnára kisütjük. Kis lángon, lassan süssük, hogy rendesen átsüljön.
A csülköt előző nap főzöm meg, majd a főzővízben hagyom kihűlni. Másnap az élesztőt kevés langyos vízben a cukorral és 3-4 ek. liszttel elkeverem, a tetejét is megszórom liszttel,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA fokhagymát a vízben áztazva keverük az anyaghoz két háromször alaposan össze dagasztjuk töltés előtt
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított húst ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. A megpucolt hagymát felaprítjuk, és a zsíron megdinszteljük. A hússzeleteket egyenként megforgatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForró olajban lepirítjuk a hagymát, mehet rá a kockázott csirkemell, sózzuk , borsozzuk és félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott répát, majd ha kicsit puhult, mehet a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű