FÜSTÖLT HÚS,SERTÉS HÚS,ZÖLDBAB,SÁRGA ÉS FEHÉRRÉPA,KRUMPLI,TEJFÖL,LISZT,FOKHAGYMA,HAGYMA,ZSÍR,CUKOR,MUSTÁR,CITROMLÉ,SÓ,BORS,ŐRÖLT KÖMÉNY,BABÉRLEVÉL,
PALÓCLEVES....50 dkg füstólt húsból és 50 dkg marha vagy sertés húsból(eredetileg birka húsból készült)pörkölttöt készítek,mikkor a húsok félig meg főttek hozzá adok 1 kg 2 cm es zöld babot,2 db karikára vágott sárgarépát és petrezselymet,70 dkg kockára vágott krumplit,ha kel még fokhagymát,2 db babér levelet,sót,borsot,őrölt köményt,majoránnát,ízlés szerint citromlevet,fel öntőm vizel,még ez fő 4 dl tejfölből 3 evőkanál lisztből ízlés szerint cukorból és mustárból habarást készíttek.a meg főt leveshez adom.és jól fel főzöm újra.A PÖRKÖLT...2 fej apróra vágott hagymát,5 gerezd fokhagymát,1 db zöld paprikát meg párolok,hozzá adom a füstölt húst mit előtte jól ki áztatok,és a marha vagy sertés húst,piros paprikát,sót,borsot,őrölt köményt,majoránnát,előszőr saját levében párolóm majd fel öntőm vizel,A RECEPT SAJÁT A KÉPEK NEM.
A brokkolit rózsáira szedjük és megmossuk. Beletesszük egy nagyobb edénybe, majd felengedjük kb 1 liter vízzel. Hozzátesszük a vajat, a leveskockát, a rozmaringot, a sót és v...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMeghámozzuk, majd felkockázzuk a karalábét és a fokhagymát. Egy kevés olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a karalábét, és együtt pároljuk (fedő alatt) 5-10 percig....
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűFeltesszük a brokkolit a szódabikarbónával,a sóval és annyi vízzel, ami még éppen nem lepi el teljesen. Puhára főzzük, majd a tejet a tejföllel és a zabpehellyel kikeverjük és a l...
Elkészítési idő: 20-30perc Nehézség: KönnyűA csemege szalonnát felkockázom, és lassú tűzön kisütöm a zsírját. A kisült zsíron üvegesre pirítom a kockára vágott vöröshagymát, majd ráteszem a kockára vágott lapockát és addig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű