1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 kisebb cukkini
1 db zeller
2 db újhagyma
2 kisebb vöröshagyma
2 fokhagyma
2 ek olivaolaj
1 db olasz hámozott paradicsom
3 ek sürített paradicsom
1 marék petrezselyemzöld
200 gr bab konzerv
só
bors
babérlevél
kakukkfű
bazsalikom
majoranna
1 liter víz
1., Zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk, csíkokra felvágjuk
2. Nagyobb lábosban felmelegítjük az olivaolajat és rádobjuk a zöldségeket. Pár percig pirítjuk őket, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje őket. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt kb 20-25 perc alatt puhárra főzzük.
3. Hozzáadjuk a sürített paradicsomot a lecsepegtett fehérbabot és a felaprított petrezselyemzöldet, majd felöntjük a maradék vízzel és hozzáadjuk a sót, borsot, fűszereket.
A húst 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézsütőben megsütöttem egy közepes tököt úgy, hogy kissé karamellizálódott is olaj és vaj keverékén megfonnyasztottam egy nagy hagymát, egy kisebb krumplit és egy kisebb répát hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA marhahúst és a tyúkot öt-öt darabra vágjuk, és feltesszük főni, mint a húslevest, Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a metéltre vágott zöldséget, zellert, a hagymát, paprikát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZöldbabot és a fejtett babot kuktában puhára főzzük. Rántást készítünk, amibe apróra vágott hagymát, zeller- és petrezselyemzöldet, friss tárkonyt, konzerv paradicsomot, végül fokh...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes