1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 kisebb cukkini
1 db zeller
2 db újhagyma
2 kisebb vöröshagyma
2 fokhagyma
2 ek olivaolaj
1 db olasz hámozott paradicsom
3 ek sürített paradicsom
1 marék petrezselyemzöld
200 gr bab konzerv
só
bors
babérlevél
kakukkfű
bazsalikom
majoranna
1 liter víz
1., Zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk, csíkokra felvágjuk
2. Nagyobb lábosban felmelegítjük az olivaolajat és rádobjuk a zöldségeket. Pár percig pirítjuk őket, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje őket. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt kb 20-25 perc alatt puhárra főzzük.
3. Hozzáadjuk a sürített paradicsomot a lecsepegtett fehérbabot és a felaprított petrezselyemzöldet, majd felöntjük a maradék vízzel és hozzáadjuk a sót, borsot, fűszereket.
A gombóchoz a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük a levét, rádobjuk a vajat, majd jól áttörjük. Egy tálba beletesszük a lisztet, elke...
Elkészítési idő:A csirkehúst, a sóval feltesszük két liter vízben főni. Fél óra múlva hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát és gyökeret, majd további 15 perc múlva a zöldborsót. Mikor megpuhult...
Elkészítési idő: 1,5 óraA szalonnát pörcre sütöttem majd mellette a kolbászt is, egy tálba kivettem és félreraktam, a zsírra dobtam a vöröshagymát, megdinszteltem, ment rá a krumpli, a fűszerek, felöntött...
Elkészítési idő: