Családireceptkönyv.hu

Tojás leves (nagyon finom)


Írta:

Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1.5 liter víz
2 ek. liszt
2 ek. olaj
1 tk. csemege pirospaprika
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5-6 tk. őrölt fűszerkömény
8 tojás
só, delikát (ízlés szerint)

Elkészítés:


Először, megcsinálom a rántást (olajból, lisztből) majd hagyom kihűlni egy kicsit és hozzáteszem a pirospaprikát. Egy kevés vízzel felöntöm és lassú tűzön kevergetem. Majd felöntöm a vízzel és beleteszem a vöröshagymát egészben és a zúzott foghagymát. Felforralom, majd lassú tűzön folytatom tovább. Beleteszem a fűszerköményt, sót, delikátot, majd két darab tojást és elkevergetem. Utána óvatosan a maradék 6 tojást és kevergetés nélkül hagyom 10 percig főni, hogy szépen egybe maradjanak!

Tojás leves (nagyon finom)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Daragaluska leves
Daragaluska leves

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, kevés olajon kicsit megpirítjuk, így a sárgarépa színe jobban kioldódik. Felengedjük vízzel, delikátot és sót, zellerzöldet teszünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Zöldorsóleves
Zöldorsóleves

xxx

Elkészítési idő: 0,5
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csicseriborsó krémleves
Csicseriborsó krémleves

A csicseriborsót a főzés előtti este hideg vízbe áztatjuk. Másnap egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a babérleveleket. A víz mennyisége ízlés szerint variá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk