1/2 kg gomba
• 1 szál fehérrépa
• 1 szál sárgarépa
• zeller levél
• 1 fej vöröshagyma
• étolaj
• 2 tk pirospaprika
• 1 mk őrölt fekete bors
• 2-3 szál petrezselyem zöld
• só
Hirdetés
1 kis doboz tejföl
• 1 ek finomliszt
Leves betétnek:
• 4 dkg csigatészta
• ételízesítő
A gombát, zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát, petrezselymet apróra, a zöldségeket és a gombát szeletekre vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a zöldségeket, gombát. A zellerlevelet egészben tettem bele, amit a végén kivettem. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt adunk hozzá és 8-10 percig pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel a kívánt mennyiségre. Ha a zöldségek megpuhultak liszttel elkevert tejföllel behabarjuk, kiforraljuk.
Betétnek csigatésztát főztem bele.
Olajon megdinsztelem a zöldségekkel a borsót. Rádobom a zúzott fokhagymát, egy kanál lisztet, pirospaprikát, jól elkeverem és felöntöm vízzel. Fűszerezem. 20-30 perc alatt puhár...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA szárított Shiitake gombákat áztasd be legalább 80 oC vízbe, 10 percre, majd szeleteld fel. Hevíts olíva olajat egy serpenyőben közepes hőfokra. Dobd bele a szeletelt gombákat, s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat 2,5x2,5 cm-es kockára felaprítom. A szalonnát apró kockára vágom, és kiolvasztom. A nagyon apróra vágott (vagy géppel felaprított) hagymát átsütöm rajta az apró kockár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott vöröshagymát 1 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. Mi "fehéren" szeretjük, de ilyenkor a tűzről félrehúzva tehetünk rá pirospaprikát. Rádobjuk a kockára vágott csirke...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű