50 dkg zöldborsó
3 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
olaj vagy zsír
1 ek liszt
só
frissen őrölt fekete bors
Galuskához:
1 tojás
3 dkg vaj
5 dkg liszt
csipet só
A zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk.
Kevés zsiradékon puhára pároljuk a vöröshagymát, és hozzáadjuk felkockázott zöldségeket és a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, és félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet.
Liszttel meghintjük, és kicsit átpirítjuk. Vízzel felöntve készre főzzük.
Amikor a zöldségek már teljesen megpuhultak, a galuskatésztát összeállítjuk, és nokedliszaggató segítségével a levesbe szaggatjuk. Pár perc alatt el is készül.
A megmosott málnából a legszebb szemeket kiválogatjuk, és félretesszük. A többit meghintjük őrölt fahéjjal, vaníliás cukorral és kristálycukorral. Hozzáreszeljük a narancs és a c...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket az olajon megpároljuk, kevés liszttel megszórjuk, beletesszük a zöldborsót, a fűszereket, a sót, a húsleveskockát, az összekötött petrezselyemlevelet, felöntjük vizze...
Elkészítési idő: 35perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket megpucoljuk, tetszőlegesen feldaraboljuk, megmossuk. A tésztát, ha szükséges eltördeljük, majd az olajon megpirítjuk. Vigyázzunk, mert könnyen leég. Mikor a tés...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűÁllni hagyni 1 órát de ha több az sem baj, Forrásban lévő sós vízben kis galuskákat szaggatni , pár 2-3 percig fedő alatt forrjon utána tartalék 5 perc, elzárni alatta a tüzet és p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű