0,5 kg tüdő
1,25 l víz
fél fej hagyma
8 dkg leveszöldség
1 g fokhagyma
babérlevél, majoránna, szemesbors
2,5 dkg margarin
2,5 dkg liszt
0,5 kk cukor
0,5 kk pirospaprika
citromlé
mustár
A tüdőt a vízbe főni tesszük.
Amint felforrt, megsózzuk, a hasábra vágott hagymát, a leveszöldséget, borsot, a fokhagymát, babérlevelet, majorannát belekeverjük, és a tüdő megpuhulásáig főzzük.
A margarinból és a lisztből, cukorból barna rántást kíszítünk.
Belerekjuk a pirospaprikát, a petrezselymet.
A tüdőt kivesszük a léből, majd felcsíkozzuk,
A rántást belekeverjük a levesbe, hozzáadjuk a tüdőt, a citromlevet és a mustárt is
Végül 10 percig főzzük, tejföllel tálaljuk.
A gombát felkockázzuk, puhára főzzük és majd leszűrjük. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és a felkockázott burgonyát. Néhány per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét egy fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi és elkezdjük főzni. Amikor felforr a víz, a tetejét lehabozzuk majd sózzuk. Gyenge tűzön addig főzzük, amí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virslis krumplileves elkészítéséhez a zsírt felmelegítjük egy lábasban, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. 3 perc dinsztelés után hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát vágd apróra, majd egy cseppnyi olajon dinszteld meg. Add hozzá a csíkokra vágott csirkemellet, sóval, borssal fűszerezd és pirítsd fehérre. Ha a hús elkészült, forgasd ös...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű