1 kg zöldség vegyesen
1 nagy csokor petrezselyemzöld
2-3 evőkanál olaj
só ( esetleg kevés ételízesítő )
1,5 l húsleves/víz
Ízlésünk és lehetőségünk szerint válogassuk össze a zöldségeket: sárgarépa, fehérrépa, hagyma, karalábé, karfiol, kelkáposzta, hagyma, zöldborsó, paradicsom, cukkini, stb.
A megmosott és megtisztított zöldségeket daraboljuk fel, a petrezselymet vágjuk finomra.
Az olajon kevergetve süssük néhány percig a zöldségeket, majd öntsük fel a meleg vízzel, esetleg húslevessel. Szükség szerint sózzuk és fedő alatt puhulásig főzzük.
Nem kíván levesbetétet, de szaggathatunk bele kis vajas galuskákat vagy akár tejszínnel is gazdagíthatjuk.
elkészítés A tisztított zöldségeket kisebb hasábokra vágjuk, a petrezselymet és a zellerzöldet finomra aprítjuk. A csirkeszárnyat kettévágjuk (ha csirkemellet használunk, felko...
Elkészítési idő: 50 perA gombát és a répát megmossuk, felszeleteljük. A hagymát negyedekre vágjuk, a krumplit felkockázzuk. A zöldségeket egy edénybe tesszük, vízzel felöntjük, hozzáadjuk a babérlevele...
Elkészítési idő:A hagymát kockázd fel, majd egy kis olajon kezdd el pirítani. Ha már kellőképp megpirult, add hozzá a gombát is, pirítsd együtt kicsit, majd add hozzá a vizet. Sózd, fűszerezd, ön...
Elkészítési idő: