1 kg zöldség vegyesen
1 nagy csokor petrezselyemzöld
2-3 evőkanál olaj
só ( esetleg kevés ételízesítő )
1,5 l húsleves/víz
Ízlésünk és lehetőségünk szerint válogassuk össze a zöldségeket: sárgarépa, fehérrépa, hagyma, karalábé, karfiol, kelkáposzta, hagyma, zöldborsó, paradicsom, cukkini, stb.
A megmosott és megtisztított zöldségeket daraboljuk fel, a petrezselymet vágjuk finomra.
Az olajon kevergetve süssük néhány percig a zöldségeket, majd öntsük fel a meleg vízzel, esetleg húslevessel. Szükség szerint sózzuk és fedő alatt puhulásig főzzük.
Nem kíván levesbetétet, de szaggathatunk bele kis vajas galuskákat vagy akár tejszínnel is gazdagíthatjuk.
Az olajon megdinszteljük a hagymát és az összezúzott fokhagymát, hozzáadjuk a kockára vágott húst , és addig sütjük, amíg kifehéredik. Felengedjük erő- vagy csontlevessel, ha...
Elkészítési idő:fokhagyma+vaj--fonnyasztom+liszt+vízzel felöntöm+húsleveskocka+fűszer+tejszín.
Elkészítési idő:A csirkemellt vágjuk ketté, és tegyük oda főni egy vízzel teli fazékba. Sózzuk meg. Miután felforrt a víz, távolítsuk el a keletkezett habot, majd dobjuk bele egyben a hagymát, és...
Elkészítési idő:A répákat hámozzuk, felkarikázzuk, az egyik répa felét lereszeljük, a babkonzervekről a levet leöblítjük. A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. A karikára vá...
Elkészítési idő: 40 perc