2 szál petrezselyemgyökér
3 szál sárgarépa
1 közepes zeller negyede
1 közepes fej vöröshagyma
1 evőkanál ecetes torma
só
olaj
A gombócokhoz
500 g darált sertéshús
4 evőkanál búzadara
1 tojás
só, bors
A sárgarépát, a gyökeret és a zellert megtisztítjuk, felkarikázzuk vagy daraboljuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, egészben hagyjuk.
A zöldségeket kevés olajon megdinszteljük, felengedjük vízzel, sózzuk és lassú tűzön főzzük.
A gombócokhoz a darált húst a tojással, a búzadarával, a sóval és a borssal kézzel összedolgozzuk.
Ha a zöldségek már majdnem megfőttek, a darált húsos masszából gombócokat formázunk, és óvatosan beleeresztjük a levesbe.
Ha megfőttek a gombócok, belekeverjük az ecetes tormát is.
Egy fazékban kevés zsíron süsd ropogósra az apróra vágott szalonnát, szedd ki egy konyhatörlőre és tedd félre. A csirkemell kockákat sószd és borsozd, a visszamaradt zsíron pirítsd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A hagymát kockázzuk,zsíron dinszteljük,hozzáadjuk a piros paprikát majd a megpucolt kockázott burgonyát,karikázott kolbászt,meg a többi fűszert is.A rántást megcsinálj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, és kb. egyforma nagyságúra felkockázzuk. Az olajat megforrósítjuk, majd egyszerre rátesszük az összes zöldséget. Kb. 5 -6 percet kevergetve...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. Az apróra vágott hagymát a bográcsban 1 liter vízben félóra hosszat főzöm. 2. Beleteszem a halszeleteket a fejjel és a farkával együtt. 3. Megpaprikázom, sózom, annyi ví...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű