menu

Családireceptkönyv.hu

Tormás húsgombóc leves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 szál petrezselyemgyökér
3 szál sárgarépa
1 közepes zeller negyede
1 közepes fej vöröshagyma
1 evőkanál ecetes torma

olaj

A gombócokhoz
500 g darált sertéshús
4 evőkanál búzadara
1 tojás
só, bors

Elkészítés:


A sárgarépát, a gyökeret és a zellert megtisztítjuk, felkarikázzuk vagy daraboljuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, egészben hagyjuk.
A zöldségeket kevés olajon megdinszteljük, felengedjük vízzel, sózzuk és lassú tűzön főzzük.
A gombócokhoz a darált húst a tojással, a búzadarával, a sóval és a borssal kézzel összedolgozzuk.
Ha a zöldségek már majdnem megfőttek, a darált húsos masszából gombócokat formázunk, és óvatosan beleeresztjük a levesbe.
Ha megfőttek a gombócok, belekeverjük az ecetes tormát is.

Tormás húsgombóc leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Gulyásleves
Gulyásleves

A húst, a zellert, a gombát kockára vágom a hagymát apróra, a zöldségeket karikára. A hagymát kevés zsíron kicsi vízzel üvegesre párolom, sózom, borsozom. Félrehúzom a tűzről, piro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Újhagyma krémleves sajtgaluskával
Újhagyma krémleves sajtgaluskával

vajat, 80 ml vízzel felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a reszelt sajtot, folyamatosan keverjük. A tűzről levéve, belekeverjük a tojást, sóval, borssal, szerecsendióval íze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Tejfölös krumplileves
Tejfölös krumplileves

1. A krumplit meghámozzuk, kisebb (1-1,5 cm-es) kockákra vágjuk. 2. A répát és a gyökeret megtisztítjuk, ujjnyi hasábokra szeljük. 3. A hagymát megpucoljuk. 4. A petrezselymet f...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsóleves galuskával
Borsóleves galuskával

A zöldségeket az olajon megpároljuk, kevés liszttel megszórjuk, beletesszük a zöldborsót, a fűszereket, a sót, a húsleveskockát, az összekötött petrezselyemlevelet, felöntjük vizze...

Elkészítési idő: 35perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk