2 szál petrezselyemgyökér
3 szál sárgarépa
1 közepes zeller negyede
1 közepes fej vöröshagyma
1 evőkanál ecetes torma
só
olaj
A gombócokhoz
500 g darált sertéshús
4 evőkanál búzadara
1 tojás
só, bors
A sárgarépát, a gyökeret és a zellert megtisztítjuk, felkarikázzuk vagy daraboljuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, egészben hagyjuk.
A zöldségeket kevés olajon megdinszteljük, felengedjük vízzel, sózzuk és lassú tűzön főzzük.
A gombócokhoz a darált húst a tojással, a búzadarával, a sóval és a borssal kézzel összedolgozzuk.
Ha a zöldségek már majdnem megfőttek, a darált húsos masszából gombócokat formázunk, és óvatosan beleeresztjük a levesbe.
Ha megfőttek a gombócok, belekeverjük az ecetes tormát is.
A húst, a zellert, a gombát kockára vágom a hagymát apróra, a zöldségeket karikára. A hagymát kevés zsíron kicsi vízzel üvegesre párolom, sózom, borsozom. Félrehúzom a tűzről, piro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűvajat, 80 ml vízzel felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a reszelt sajtot, folyamatosan keverjük. A tűzről levéve, belekeverjük a tojást, sóval, borssal, szerecsendióval íze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krumplit meghámozzuk, kisebb (1-1,5 cm-es) kockákra vágjuk. 2. A répát és a gyökeret megtisztítjuk, ujjnyi hasábokra szeljük. 3. A hagymát megpucoljuk. 4. A petrezselymet f...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket az olajon megpároljuk, kevés liszttel megszórjuk, beletesszük a zöldborsót, a fűszereket, a sót, a húsleveskockát, az összekötött petrezselyemlevelet, felöntjük vizze...
Elkészítési idő: 35perc Nehézség: Könnyű