- 500 g brokkoli
- 250 g burgonya
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 g margarin
- 1 l húsleves
- 200 ml főzőtejszín
- 1 evőkanál keményítő
◾️A margarinon megfonnyasztjuk a felkockázott hagymát.
◾️Rádobjuk a zúzott fokhagymát és a felkockázott krumplit.
◾️Kb. 1 percig pirítjuk, felöntjük a levessel és felforraljuk.
◾️Beletesszük a brokkolit (ha mirelit, akkor fagyosan) és fedő alatt 15 percig főzzük.
◾️Ezután össze turmixoljuk és visszatesszük a tűzre.
◾️A keményítőt 3 kanál vízben elkeverjük, hozzáadjuk a tejszínt és éppen csak összeforraljuk.
◾️A végén sózzuk és borsozzuk.
Pirított kenyérkockákkal, sajtos pirítóssal tálaljuk.
Az újhagymát felkarikázzuk, majd elkezdjük dinsztelni az olajon. Picit sózzuk, borsozzuk. A sárgarépát és a zellert gyufaszálnyi darabokra szeleteljük. A hagymához adjuk, majd k...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűMinden zöldséget alaposan megtisztítunk. A karalábét, a krumplit és a vöröshagymát apró kockára vágjuk. A sárgarépát és a petrezselymet felkarikázzuk. A vöröshagymát kevés olajo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegdinszteljük az apróra vágott hagymát. Rátesszük a lisztet, a köményt,és a paprikát. Gyorsan felöntjük vízzel, belerakjuk a leveskockákat, majd kockákra metélt krumplit. Megsózzu...
Elkészítési idő: 20-25 perc Nehézség: KönnyűA megmosott húst és csontot egy 7-8 literes fazékba teszem. Felengedem kb. 2,5 liter vízzel, lassan felforralom, a keletkezett habot szűrővel eltávolítom, ilyenkor már hozzáadom a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes