Családireceptkönyv.hu

Brokkolikrémleves


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 500 g brokkoli
- 250 g burgonya
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 g margarin
- 1 l húsleves
- 200 ml főzőtejszín
- 1 evőkanál keményítő

Elkészítés:


◾️A margarinon megfonnyasztjuk a felkockázott hagymát.
◾️Rádobjuk a zúzott fokhagymát és a felkockázott krumplit.
◾️Kb. 1 percig pirítjuk, felöntjük a levessel és felforraljuk.
◾️Beletesszük a brokkolit (ha mirelit, akkor fagyosan) és fedő alatt 15 percig főzzük.
◾️Ezután össze turmixoljuk és visszatesszük a tűzre.
◾️A keményítőt 3 kanál vízben elkeverjük, hozzáadjuk a tejszínt és éppen csak összeforraljuk.
◾️A végén sózzuk és borsozzuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Pirított kenyérkockákkal, sajtos pirítóssal tálaljuk.

Brokkolikrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: mindenki
Baconös-tökmagos sütőtökkrémleves
Baconös-tökmagos sütőtökkrémleves

A tököt meghámozzuk, magjait, szálkáit eltávolítjuk, és a húsát felkockázzuk. A burgonyát is megtisztítjuk, ezt is felkockázzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A hagymákat...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Magyaros hagymaleves
Magyaros hagymaleves

A félkarikára szeletelt vöröshagymát egy kevés zsíron megfonnyasztjuk, rászórjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk. Beleszórjuk a felaprított fokhagymát, meghintjük fűszerpaprik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymakrémleves
Fokhagymakrémleves

A vöröshagymát apróra vágjuk, a vajon megfuttatjuk, a zúzott fokhagymákat mellédobjuk, és amikor már érezzük az illatát, a zöldségalaplével felengedjük. Sóval, borssal, szerecsendi...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Brokkolikrémleves
Brokkolikrémleves

A brokkolit rózsáira szedjük, a hagymát nagyobb darabokra daraboljuk, a krumplit vékonyra szeleteljük. Ezeket beletesszük egy lábasba, és felengedjük vízzel, amíg el nem lepi. F...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk