50 dkg csirkemell
4 krumpli
3 húsleveskocka
2 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
2 gerezd fokhagyma
1 kis pohár tejföl
1 dl tejszín
1 zeller
1 vöröshagyma
só
őrölt bors
tárkony
petrezselyemzöld
A zöldségeket pucold meg, mosd meg és aprítsd fel. A csirkemellet vágd kisebb kockákra. Rakd egy edénybe a húst, a répát, a zellert, az apróra vágott vöröshagymát és a vékonyan felszeletelt fokhagymát. Öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent jól ellepjen. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, morzsold bele a leveskockát, és lassú tűzön főzd a répát félpuhára 10-15 perc alatt.
Ezután tedd bele a kisebb kockákra vágott krumplit, majd addig főzd a levest, míg minden hozzávaló megpuhul. Csorgasd bele a tejszínt, és a kevés levessel simára dolgozott tejfölt is. Közben folyamatosan kevergesd. Forrald össze, hagyd még pár percig főni a levest, és már tálalhatod is.
Meghámozom a zöldségeket. Az olajon elkezdem pirítani a karikára vágott sárgarépát, majd hozzáadom a tésztát, amikor megpirultak többi zöldséget is beleteszem. Meghintem pirospapri...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát megmossuk de a héját rajta hagyjuk. A tyúkot megtisztítjuk, kívül-belül alaposan megmossuk. Elkészítés: A tyúkot hideg vízben feltessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát apró kockákra, a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk; a vajon és az olívaolajon lassú tűzön megdinszteljük. Meghintjük két evőkanál liszttel, párszor megke...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozom, megmosom, kockára vágom. Hozzáadom az apróra vágott hagymát, felöntöm 6 dl vízzel és ízesítem a fűszerekkel. Ha a burgonya megfőtt, behabarom a joghurttal,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű