50 dkg csirkemell
4 krumpli
3 húsleveskocka
2 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
2 gerezd fokhagyma
1 kis pohár tejföl
1 dl tejszín
1 zeller
1 vöröshagyma
só
őrölt bors
tárkony
petrezselyemzöld
A zöldségeket pucold meg, mosd meg és aprítsd fel. A csirkemellet vágd kisebb kockákra. Rakd egy edénybe a húst, a répát, a zellert, az apróra vágott vöröshagymát és a vékonyan felszeletelt fokhagymát. Öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent jól ellepjen. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, morzsold bele a leveskockát, és lassú tűzön főzd a répát félpuhára 10-15 perc alatt.
Ezután tedd bele a kisebb kockákra vágott krumplit, majd addig főzd a levest, míg minden hozzávaló megpuhul. Csorgasd bele a tejszínt, és a kevés levessel simára dolgozott tejfölt is. Közben folyamatosan kevergesd. Forrald össze, hagyd még pár percig főni a levest, és már tálalhatod is.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát és a zöldségeket, amikor ez megvan, megszórjuk pirospaprikával és borssal. Beleöntjük a borsót és felöntjük vízzel is. A zöldségek puhulásáig...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűElőkészítem a húst, megtakarítom. Felteszem főni pici só hozzáadásával. Ha szükséges lehabozom. Előkészítem a zöldségeket, megmosom, felaprítom. A gombát 1 kanál olíva ola...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lábasban hevítsd fel az étolajat. Forró legyen, de ne túlhevített! Tedd bele a köménymagot, fokhagymát, lisztet és alaposan keverd el. Ha a liszt sima és felhabzott, azonnal mehe...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat közepes nagyságúra vágjuk, nagy fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Sóval, borssal, curryvel ízesítjük. 10 percig hirtelen forraljuk, majd csö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű