1 kg hal (filé vegyesen: kagyló, tőkehal, rák)
1.5 l csirke alaplé
1.8 dl fehérbor
3 ek citromlé
6 db salottahagyma
3 db tojássárgája
30 ml habtejszín
3 db paradicsom (hámozott)
3 ek petrezselyem (apróra vágott)
A levesbetéthez
10 dkg kruton
A halat kb. 2,5 cm-es kockára vágjuk és meglocsoljuk a citromlével.
Forraljuk fel az alaplét a fehérborral és a mogyoróhagymával.
Adjuk hozzá a halakat fajtánként, puhulási idejüknek megfelelően.( Legkevesebb idő a tőkehalnak, lazacnak a kagylónak és a ráknak kell.)
Fedő nélkül lassú tűzön főzzük max. 10 percig.
Ha a hal megfőtt, keverjük a tejszínt simára a tojássárgájával és adjuk a tűzről lehúzott leveshez. Tegyük bele az apróra felkockázott paradicsomot és a finomra vágott petrezselymet.
Krutonnal tálaljuk.
A kaposztat megtisztitom, es kockakra vagom. A hagymat aprora vagdalom. A sárgarépát is felszeletelem. A hagymat keves olajon uvegesre parolom, hozzaadom a sárgarépát, ezzel is...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesA cukkinit megmossuk, végeit levágjuk és lereszeljük. Majd a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. A hagymát finomra felvágjuk, és 3 evőkanálnyi olívaolajban megdinszteljük. Majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra vágjuk,kevés olajon megdinszteljük. Többször hagyjuk kisülni. Tegyük bele a húst,kicsit forgassuk át a hagymával. Engedjük fel vízzel,de csak annyit tegyünk,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA megtisztított vöröshagymát feldaraboljuk. Egy leveses fazékban megolvasztunk két fakanálnyi zsírt, és megdinszteljük rajta a hagymát. Közben a paprikát, paradicsomot és zellergum...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű