menu

Családireceptkönyv.hu

Északi-tengeri halleves


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg hal (filé vegyesen: kagyló, tőkehal, rák)
1.5 l csirke alaplé
1.8 dl fehérbor
3 ek citromlé
6 db salottahagyma
3 db tojássárgája
30 ml habtejszín
3 db paradicsom (hámozott)
3 ek petrezselyem (apróra vágott)
A levesbetéthez
10 dkg kruton

Elkészítés:


A halat kb. 2,5 cm-es kockára vágjuk és meglocsoljuk a citromlével.
Forraljuk fel az alaplét a fehérborral és a mogyoróhagymával.
Adjuk hozzá a halakat fajtánként, puhulási idejüknek megfelelően.( Legkevesebb idő a tőkehalnak, lazacnak a kagylónak és a ráknak kell.)
Fedő nélkül lassú tűzön főzzük max. 10 percig.
Ha a hal megfőtt, keverjük a tejszínt simára a tojássárgájával és adjuk a tűzről lehúzott leveshez. Tegyük bele az apróra felkockázott paradicsomot és a finomra vágott petrezselymet.
Krutonnal tálaljuk.

Északi-tengeri halleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tárkonyos, tejfölös csirkeragu leves
Tárkonyos, tejfölös csirkeragu leves

A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk apróra. A zöldségeket megpucoljuk, felaprítjuk. Fazékban, kis olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát és az összetört fokhagymát. Rádobjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Legényfogó leves
Legényfogó leves

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, a felkarikázott vegyes zöldséget és a gombát. Sóval, borssal, paradicsompüréve...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Alaplé - zöldség
Alaplé - zöldség

Egy nagy fazekat félig megrakunk megtisztított és durva darabokra vágott zöldségekkel (a paradicsomot és fokhagymát egészben hagyjuk). (Mennyiségeket szándékosan nem tüntet...

Elkészítési idő: 135 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ágnes
Bármilyen zöldségleves
Bármilyen zöldségleves

Az feldarabolt zöldségeket egy kis olajra teszed, meghinted csipetnyi cukorral (ez hozza ki a zöldségek finom ízét), vegetával, pici borssal és teszel rá két babérlevet. Picit együ...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk