Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Frankfurti leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
krumpli (3-4 db)
liszt
3 pár jó virsli
zsír vagy olaj
őrölt bors
ízlés szerint majoranna

2 dl tejföl

Elkészítés:


A káposztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a krumplit felkockázzuk. Kevés zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd jó evőkanálnyi lisztet teszünk rá. Gyorsan elkeverjük, és kevés vízzel felengedjük. Fontos, hogy csomómentes legyen. Hozzáadjuk a káposztát és a krumplit, majd felengedjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi. Sóval, borssal és a majorannával ízesítjük. Amikor a káposzta és a krumpli már majdnem megpuhult, akkor tegyük bele a felkarikázott virslit. A végén a tejfölt keverjük ki egy kis vízzel, ha sűrűbbre akarjuk a levest, akkor egy kis liszttel. A habarást öntsük a levesbe, forraljunk egyet rajta, és már kész is.

Frankfurti leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás zellerkrémleves recept
Almás zellerkrémleves recept

A zellert és az almát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, a sütőt beizzítjuk. A zöldséget-gyümölcsöt megszórjuk sóval, borssal, meglocsoljuk olívaolajjal, és egy tepsin betesszük...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lencseleves gazdagon
Lencseleves gazdagon

A lencsét egy estére áztassuk hideg vízbe. Lehetőség szerint legalább egyszer cseréljük ki rajta a vizet. Ha van bőr a sonkán, akkor távolítsuk el róla, bőr nélkül kockázzuk fel. A...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsos lencseleves
Húsos lencseleves

A lencsét átválogatjuk, megmossuk, beáztatjuk 1-1,5 órára. A sonkalét egy kislábasba rakjuk, a füstölt hús csontját belerakjuk, és kis lángon főzzük, amíg a lencse ázik....

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldbableves(kezdőknek)
Zöldbableves(kezdőknek)

Friss zöldbabból finomabb, mint mireltből, de a mirelt hamarabb megpuhul. Anyukám ecettel és tejföllel csinálta, de én a férjem ízlése szerint, borsodiasan készítem: se ecet, se t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk