menu

Családireceptkönyv.hu

Nigella pestos borsókrémlevese


Írta:

Elk. idő: 7 perc
Adag: 3 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Friss pesto
2 gerezd fokhagyma
2 ek fenyőmag (frissen pirítva)
6 ek olívaolaj
1 csokor bazsalikom
1 kávéskanál só
1 késhegynyi fekete bors (frissen őrölve)
Leveshez
7.5 dl víz
38 dkg zöldborsó
1 teáskanál só
2 közepes db újhagyma (egészben)
0.5 teáskanál limelé
4 ek pesto

Elkészítés:


A vizet felforraljuk, a zöldborsót beledobjuk, és ha újra felforrt 7 percig főzzük, hozzáadva a sót és az egész újhagymákat.
A főzési idő végeztével az újhagymákat kiemeljük, belecsavarjuk a lime levét és hozzáadjuk a pestot, majd botmixer segítségével összemixeljük.

Nigella pestos borsókrémlevese

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkegulyás
Csirkegulyás

1. A zsiradékban megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát. 2. Megszórjuk paprikával és beletesszük a feldarabolt csirkét. 3. Nagy láng felett, állandóan keverve zsírjára pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kolbászos tarhonya leves
Kolbászos tarhonya leves

A krumplit megtisztítjuk, közepes nagyságú kockákra vágjuk, és bő, sós vízben megfőzzük. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, és a kolbásszal együtt felkarikázzuk. A krumpli levét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
TÁRKONYOS PALÓCLEVES
TÁRKONYOS PALÓCLEVES

A finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst, és megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andi
Extrafinom karfiolkrémleves
Extrafinom karfiolkrémleves

Távolítsd el a karfiol leveleit, a szár kemény héját, majd mosd meg és szeleted egyforma darabokra. Néhány szebb, kisebb darabot tegyél félre vízben, erre a majd a díszítéshez lesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk