Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Újházy tyúkhúsleves


Írta:

Elk. idő: 3 óra legalább
Adag: 10 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


3000g tyúkhús,
300g sárgarépa,
200g gyökér,
100g zeller,
100g karalábé,
100g gomba,
100g hagyma,
200g karfiol,
150g zöldborsó,
3 gerezd fokhagyma,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1 csomó petrezselyem zöld,
só,
kb. 30 szem bors,
kis darabka gyömbér.

Elkészítés:


A tyúkhúst feldaraboljuk, megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni. Mikor felforrt, leszedjük a habját. Utána hozzáadjuk a tisztított zöldségeket és a fűszereket, majd sózzuk. Kis lángon, gyöngyözve főzzük. Mikor a tyúk megfőtt, kicsontozzuk és a húst csíkokra vágjuk. A levest leszűrjük. A zöldségeket vékonyan felszeleteljük. A zöldségeket, a húst és a levesbetétet levesestálba tesszük és felöntjük a forró levessel. Apróra vágott petrezselyem zölddel tálaljuk.

Újházy tyúkhúsleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csorba húsgombóccal
Csorba húsgombóccal

A zöldségeket megpucoljuk, és felaprítjuk. Egy tálba rakjuk a sovány darált sertéshúst. Hozzáadjuk a tojást, a kaprot, petrezselyemzöldet, megsózzuk, borsozzuk. Beletesszük a zabp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Halászlé bográcsban
Halászlé bográcsban

Előző nap: A megtisztított, felszeletelt, beirdalt halakat sózzuk, hűtőbe tesszük. Másnap: A vöröshagymát apróra vágjuk, beleöntjük a bográcsba, majd az összes halat beletesszük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagyma krémleves 2
Fokhagyma krémleves 2

A vöröshagymát finomra vágom, majd a vajon puhára párolom. Óvatosan, nem pirítani akarom, csak párolni. Ezalatt megpucolom a fokhagymát, majd apróra vágom és a megpuhult vöröshagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erzsebet
Tárkonyos csirkeaprólék leves
Avatar Erzsebet Kedvelnék
Tárkonyos csirkeaprólék leves

A megmosott és megtakarított csirke belsőségeket odatesszük főni. A képződött habot időnként leszedve a leves színéről. Mikor már szinte megfőtt a belsőség, a leveshez adjuk a megt...

Elkészítési idő: 2 ora
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk