4 db cékla (nyers)
1 szem burgonya
1 szem alma
50 g vaj
1 szál póréhagyma
4 db babérlevél (friss, vagy szárított)
só
bors - fekete (tört)
1 L alaplé - zöldség
Felkockázzuk az alaposan megmosott, megtisztított céklát, krumplit és almát.
Egy mély fazékban olvasszuk fel a vajat, dinszteljük meg a póréhagymát, majd tegyük bele.
Keverjük hozzá a kockára vágott zöldséget, és az almát. Fűszerezzük meg, majd pároljuk őket együtt néhány percig, hogy összeérjenek az ízek.
Öntsük fel az alaplével, és közepes hőfokon, lefedve főzzük addig, míg a cékla teljesen meg nem puhul.
Botmixerrel keverjük össze a levest. Ízlés szerint adhatunk hozzá citromlét is, de én leginkább tejföllel szeretem ezt a céklakrémlevest.
Többek között jó zsírégető, méregtelenítő. A benne lévő betain támogatja a zsírok lebontási folyamatait, a koleszterint epesavas sókká alakítja.
Elkészítés 1. Serpenyőben kacsazsírt hevítünk, majd a felkockázott kolozsvári szalonna zsírját kisütjük. 2. A vöröshagymát felkockázzuk, majd a szalonnával megdinszteljük. Hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit, póréhagymát, vöröshagymát és a burgonyát megmossuk, felaprítjuk, és erőlevesben puhára főzzük. Hozzáadjuk a krémsajtot, és botturmix segítségével pürésítjük, majd azon...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát vágjuk apró kockára dinszteljük meg zsíron ,majd hozzáadjuk a zöldbabot ,karikára vágott répát,a paradicsomot és a paprikát is mait kockáztuk fel,majd az apóra vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított fokhagyma gerezdeket összezúzzuk és a 3 ek olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a borsot és a lisztet, amit világos zsemleszínűre pirítunk. Felengedjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű