menu

Családireceptkönyv.hu

Káposztás paszuly


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kisebb füstölt csülök
1 kg savanyú káposzta
50 dkg száraz bab
1 szál füstölt kolbász
2-3 szál sárgarépa
köménymag, koriander, mustármag, szegfűbors, fekete bors, babérlevél
szárított erős paprika
tejföl, pirospaprika, só, liszt, zsiradék, hagyma

Elkészítés:


A babot, a káposztát, és a csülköt beáztatjuk egy éjszakára. Másnap leöntjük róluk a vizet és a csülköt feltesszük főni. Mikor már kissé megpuhult, hozzátesszük a babot és a káposztát, a fűszereket. A fűszereket én teatojásba teszem, úgy rakom bele a levesbe. Ízlés szerint sózom, de nagyon kell vigyázni, mert a csülök és a káposzta is elég sós lehet.
Amikor már a hús, a káposzta és a bab is kezd megpuhulni, a levesbe teszem a karikára vágott répát és a kolbászt.
A végén a zsiradékon megpirítom a felkockázott hagymát, hozzáteszem a lisztet és tovább pirítom. Mikor ez kész, leveszem a túzről, megszórom piros paprikával, felöntöm vízzel és hozzákeverem a tejfölt. Ezzel a rántással keverem össze a levest. Kissé összerottyantom és már lehet is enni!!

Bár az eredeti recept szerint pirospaprika nem kell a levesbe, de nekem az túl sápadt volt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyöngyi
Főtt töltelék
Főtt töltelék

összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm),, vagy (egyszerűbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha gur...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zöldséges erőleves
Zöldséges erőleves

Tetszés szerint feldaraboljuk a megtisztított sárga- és fehérrépát, majd olajon addig dínszteljük, amíg az olaj át nem veszi a sárgarépa színét. Ekkor felölntjük másfél liter forr...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Menzás paradicsomleves
Menzás paradicsomleves

az olajon megfuttatjuk a lisztet. vigyázzunk, ne barnuljon meg, világos rántást készítsünk. Engedjük fel a paradicsomlével, ízesítsük sóval, cukorral, tegyük bele a megpucolt fél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Beatrix
Tejfölös zöldbableves
Tejfölös zöldbableves

A zöldbabot alaposan megmossuk, két végét levágjuk és csíkokra szeljük. Ha fagyasztottat használunk, nem szükséges kiolvasztani. Egy fazékban feltesszük főni, sózzuk és beledobjuk...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk