Családireceptkönyv.hu

Aranyleves libaaprólékból


Írta:

Elk. idő: 240 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg libaaprólék
6 közepes db sárgarépa
6 közepes db fehérrépa
1 közepes db zeller
1 db póréhagyma (ca. 10 cm)
1 közepes db tv paprika
1 közepes db paradicsom
10 dkg kelbimbó (pár szem)
10 dkg karfiol (pár rózsa)
10 dkg vargánya gomba (pár kissebb darab félbevágva)
10 dkg zöldborsó (fagyasztott)
1 db paprika (csipős, ízlés szerint pár karika)
1 gerezd fokhagyma
fekete bors ízlés szerint (egyben)
só ízlés szerint
15 dkg cérnametélt (azaz ízlés szerint)
4 l víz (azaz ízlés szerint több, elfő egy része

Elkészítés:


Az egész aprólékot feltesszük egy nagy lábasban főni. Többször megismételt lehabozás után redukáljuk a hőmérsékletet "gyöngyözős"-re, hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a póré- és fokhagymát, a borsot, és ezen a hőmérsékleten nyugodtan legalább 3 órán keresztül hagyjuk az egészet gyöngyözve párolódni.
Ha a szárnyak és a zúza igen puhák, hozzáadjuk a közben megtisztított, és nagyobb darabokban hagyott zöldséget, és továbbra is nagyon alacsony hőmérsékleten legalább még 1 órán keresztül pároljuk a levesünket.
Ha elkészült, kiszedjük a zöldségeket, az aprólékot, és tiszta vászontörlőn keresztül leszűrjük.
Tálalás előtt a zöldségeket és a lecsontozott húst külön-külön egy kis leveslével felforrósítjuk. Cérnatésztára merjük a forró, leszűrt levest és a forró zöldséget - húst külön tálon kínaljuk.

Aranyleves libaaprólékból

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsanett 1
Póréhagyma krémleves sajttal
Póréhagyma krémleves sajttal

Elkészítés: A pórét tisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. A vajat az olajjal fazékban hevítjük, beleszórjuk a pórét, fonnyasztjuk. Belereszeljük a fokhagymát, 1-2 percig...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kukorica krémleves
Kukorica krémleves

Az újhagyma felkarikázott, fehér részét és a nagyobb darabokra vágott fokhagymát a vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kukoricát, felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg a kukori...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Zöldborsó leves
Zöldborsó leves

A zöldséget odateszem főzni, mikor kezd főni teszek bele pityókát és zöldborsót majd szaggatok bele apró galuskát és beletöltöm a rántást is amit előzőleg megcsináltam, végül beleh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Henrietta
Palócleves
Palócleves

A sertéshúst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és kockára vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk