1 kis fej vöröshagyma
0.5 kávéskanál köménymag
2 kávéskanál fűszerpaprika (tört)
só ízlés szerint
1 l víz
3 db tojás
1 ek napraforgó olaj
A hagymát apróra reszeljük, kevés olajon megdinszteljük, rárakjuk a köménymagot hagyjuk, hogy kipattogjon. Rátesszük a tört paprikát, fölöntjük vízzel, és hagyjuk forrni.
A tojásokat egy tálban felverjük, és beleöntjük a levesbe, állandóan keverjük, pár percet még forraljuk.
A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk. A póréhagymát apróra vágjuk, a vajon pirítani kezdjük, amikor kezd karamellizálódni, felöntjük az alaplével (vagy vízzel), sózzuk. Hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa csirkeaprólékot odatesszük főni kb 3 liter hideg vízben -amikor fő lehabozzuk -majd beledobjuk a kis kockára vágott sárgarépát és felszeletelt hagymát néhány perc múlva a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA babot a főzés előtti este megmossk, és annyi hideg vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi. 1 éjszakán át áztatjuk. Másnap leszűrjük, tiszta, sóval ízesített vízben majdnem teljes...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézNagy fazékban, hideg vízben feltesszük főzni a húst a hagymával. Amikor gyöngyözni kezd a víz, a keletkező habot levesszük, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy megint ellepje, é...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű