Családireceptkönyv.hu

Tejfölös gombaleves


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 40 dg csiperke gomba
• 1 evőkanál olaj
• 1 fej vöröshagyma
• 1 kiskanál ételízesítő por vagy húsleves kocka
• 1 dl tejföl
• 1 evőkanál liszt
• 1 - 1 csokor petrezselyem és kakukkfű
• 5 dg gépsonka
• só, bors

Elkészítés:


A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. Az olajat felforrósítjuk, üvegesre pároljuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát és az ételízesítőt, a végén pedig sózzuk, borsozzuk. Felöntjük 8 dl vízzel, néhány percig főzzük, és a tejföllel elkevert liszttel besűrítjük. A zöld-fűszereket finomra vágjuk, a sonkát csíkokra szeljük. A levest levesszük a tűzről majd beleszórjuk a zöld-fűszereket és a sonkát.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gornyadó leves (Hurkaleves)
Gornyadó leves (Hurkaleves)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Zöldborsó leves törökőri módra
Zöldborsó leves törökőri módra

A megtisztított és megmosott répákat és karalábét tetszőleges alakúra vágjuk,a kifejtett zöldborsót is megmossuk,fazékba tesszük a többi hozzávalóval (a petrezselyem kivételével),f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bazsalikomos chilis lazackrémleves
Bazsalikomos chilis lazackrémleves

A lereszelt fokhagymát a vajon átmelegítjük, rádobjuk a kis kockákra vágott lazacfilét, sózzuk, csipet (ízlés szerint mehet több is!) chilipaprikával megszórjuk, borsozzuk, citromo...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk