• 40 dg csiperke gomba
• 1 evőkanál olaj
• 1 fej vöröshagyma
• 1 kiskanál ételízesítő por vagy húsleves kocka
• 1 dl tejföl
• 1 evőkanál liszt
• 1 - 1 csokor petrezselyem és kakukkfű
• 5 dg gépsonka
• só, bors
A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. Az olajat felforrósítjuk, üvegesre pároljuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát és az ételízesítőt, a végén pedig sózzuk, borsozzuk. Felöntjük 8 dl vízzel, néhány percig főzzük, és a tejföllel elkevert liszttel besűrítjük. A zöld-fűszereket finomra vágjuk, a sonkát csíkokra szeljük. A levest levesszük a tűzről majd beleszórjuk a zöld-fűszereket és a sonkát.
A zöldségeket megtisztítjuk. A csontokat leforrázzuk, leöblítjük. A csontokat hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, sót, bors...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaplevet felmelegítjük, hozzáadjuk a felkockázott répát és a zellert, majd a levesbe tesszük a szegfűborsot, a fokhagymákat és a babérlevelet. Amíg fő, addig gumikesztyűben meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKözepes fej vöröshagymát megdinszteltem kevés margarinon. Közben megfőztem sós vízben héjastól 300 gr csicsókát, kivetkőztettem a héjából és a hagymához adtam. Felengedtem 1,5 lit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megdinsztelt hagymára rátesszük az összevágott gombát és pár percig együtt dinszteljük. 2. Megszórjuk piros paprikával és felöntjük vízzel (kb. 2 liter) sóval, őrölt borss...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz