Családireceptkönyv.hu

Húsleves csirkecombból


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-4 db csirkecomb
-4 db sárgarépa
-2 petrezselyemgyökér
- 1 fej hagyma
-fél karalábé
-2 gerezd fokhagyma
- fél zellergumó
- fél paprika
-2 krumpli
.-só
-bors

Elkészítés:


A combokat megmosom és egy fazékba teszem,felöntöm 3-3,5 liter hideg vízzel, bekapcsolom alatta a tűzet és forralni kezdem,beleteszem megpucolt és feldarabolt gyökérzöldségeket is és egészben a hagymát , fokhagymákat, a zellert, karalábét meg a paprikát. Mikor forrni kezd
leszedegetem a tetején keletkező habot, majd lejjebb kapcsolom a főzőlapot kis fokozatra. Egész borsot szórok bele úgy 1 kiskanálnyit, 1 kanálnyi sóval ízesítem és így főzöm tovább lassú tűzön, gyöngyözve kb 50 percet míg a hús és a zöldségek teljesen megfőnek.
6. Ezután kiveszem a húst és a zöldségeket, óvatosan, nehogy zavaros legyen a leves, majd a levest átszűröm egy másik lábosba.
Cérnametélttel vagy grízgaluskával tálalom.

Húsleves csirkecombból

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Narancsleves
Narancsleves

A gyümölcshúst kevés édesítővel összekeverjük, és hűtőbe téve állni hagyjuk. A vizet a fűszerekkel, a mazsolával, a maradék édesítővel és a narancslével felforraljuk. A pudingport...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőtök krémleves
Sütőtök krémleves

A hozzávalókat megpucolom,kockára vágom és főni teszem . Ha megfőtt botmixerrel összeturmixolom , hozzákeverem a tejszínt, és felöntöm még annyi vízzel, hogy jó állagú krémleves l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
vasárnapi húsleves töltelék
vasárnapi húsleves töltelék

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Marha - Gulyásleves 1 - OK
Marha - Gulyásleves 1 - OK

1.A vöröshagymát vágd apróra, lassú tűzön fonnyaszd meg a zsíron, majd szórd rá a pirospaprikát, keverd meg, s engedd fel 2-3 evőkanálnyi vízzel. 2. Amikor a hagyma zsírjára pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk