Családireceptkönyv.hu

Húsleves gazdagon


Írta:

Elk. idő: 2-3 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Pulyka leveshús - szárny, zúza, comb
Csirkeszárny, szív, zúza, hát
Leveszöldségek - répák, hagyma, karalábé, tetszés szerint brokkoli, karfiol
fokhagyma, friss petrezselyem
só, egész bors, rózsabors

Elkészítés:


A legegyszerűbb leves, amihez csak jó sok minden kell, hogy az íze ne legyen egysíkú illetve idő, mert a legjobb, ha akár 2-4 órát hagyjuk lassú tűzön főni. Szóval fogsz egy nagy fazekat és minden megmosott, felaprított húst beleteszel. Hideg vízzel felönteni és felforralni. A habját jó alaposan leszedni, hogy ne legyen a leves zavaros. Ha nem túl sok húst használsz, akkor tegyél bele egy húsleves kockát is, ez amúgy elhagyható. Aztán jöhetnek bele a zöldségek, minél változatosabb, annál finomabb. A sárgarépával vigyázz, ha túl sokat teszel bele, túl édes lesz a levesed. Ízesíteni sóval, színes borssal, rózsaborssal lehet, de ez valóban ízlés szerint. Én szeretek a végén még, tálaláskor friss petrezselymet beletenni, mert attól olyan friss lesz. Aki csípősen szereti, annak meg mehet bele csípős paprika is!

Húsleves gazdagon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkeraguleves
Csirkeraguleves

Az apróra vágott hagymát, fokhagymát a zsiradékon kissé megfonnyasztjuk, majd rátesszük a feldarabolt csirke aprólékot, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig piritjuk majd fedő alatt páro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldségleves
Zöldségleves

Lassú tűzön párold üvegesre a felaprított vöröshagymát. A répákat és a zellert hámozd meg, majd szeleteld fel. Add a megpárolt hagymához, és lassú tűzön pirítsd meg enyhén őket a b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Csicseriborsó krémleves
Csicseriborsó krémleves

A csicseriborsót a főzés előtti este hideg vízbe áztatjuk. Másnap egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a babérleveleket. A víz mennyisége ízlés szerint variálh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk