menu

Családireceptkönyv.hu

Csülkös tarhonyaleves


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg kész (maradék) csülökpörkölt vagy fél kg húsból pörköltet készítünk
1 fej vöröshagyma
8 dkg tarhonya
20 dkg sárgarépa felkarikázva
10 dkg petrezselyemgyökér felkarikázva
10 dkg zeller hasábokra vágva
1 paprika karikákra vágva
1 kis paradicsom vékonyra szelve
1 dl olaj
só, bors
fűszerpaprika
1 kk köménymag
1 sült hús szaft kocka

Elkészítés:


Az olajon a tarhonyát sűrűn kevergetve közepesen barnára pirítjuk, majd lejjebb vesszük a lángot.
Erre rádobjuk a hagymát, üvegesre fonnyasztjuk, majd jöhet a zöldpaprika, ezt is 2 percig kevergetjük, ezután rászórjuk fűszerpaprikát, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk.
Újabb 2 perc kevergetés után a fazékba tesszük a pörköltet, sült hús kockát, fűszereket, a répákat és a zellert, felöntjük 2,5 liter forró vízzel, és kb. 15 perc alatt közepes tűzön összefőzzük.
Fedő alatt pihentetjük 10 percig (a tarhonya ezalatt teljesen megpuhul, és felszívja a lé egy részét).

Csülkös tarhonyaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Mentás-citromos borsókrémleves
Mentás-citromos borsókrémleves

A hagymát meghámozzuk, és egészen apróra vágjuk. A mentát megmossuk, lerázogatjuk, a vastagabb szár-részeket levágjuk, a vékonyakat finomra aprítjuk. A citromhéjat finomra vágjuk.F...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymakrémleves
Hagymakrémleves

A hagymákat nagyon finom, apró kockákra vágjuk. Egy lábasban felhevítjük a vajat, rádobjuk a hagymát, és szép üvegesre sütjük. Ha ez megvan, akkor megszórjuk a liszttel és össze...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymaleves
Fokhagymaleves

A zúzott fokhagymát és a kis kockákra vágott kenyeret az olajon, kis lángon aranyszínűre pirítjuk, de vigyázzunk, nehogy megbarnuljon. A levessel fölöntjük, kissé megsózzuk. A para...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Balatoni halászlé
Balatoni halászlé

1. A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. 2. A hagymát apróra vágom. 3. Az a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk