Családireceptkönyv.hu

Füstölt sonkalével készült bableves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Füstölt sonkalével készült bableves hozzávalók:
- sonkalé, amiben volt babérlevél, egész bors szemek,
- 500 g fejtett (vagy száraz bab),
- 2 szál sárgarépa,
- 1/2- 1/4 zellergumó,
- 1/2 -1 karalábé,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 evőkanál szárított zöldséges ételízesítő,
- 2-3 evőkanál ételecet, ha zsíros a sonkalé és sok a lé.

Levesbetét:
- 2 evőkanál liszt,
- 3 evőkanál leves,
- 3 kiskanálnyi piros paprika, vagy gulyáskrém,
- friss zöldpetrezselyem.

Elkészítés:


Ha megfőtt a sonka a lében, akkor lehűtjük a kuktát hideg víz alatt, a sonkát kivesszük belőle. Ha zsíros, akkor két-három kanál ecetet teszünk hozzá a léhez. A beáztatott babot beletesszük. A zöldségeket megpucoljuk és a hagymát kivéve, apróra vágjuk és beletesszük a lébe. Egy evőkanál szárított zöldséges ételízesítőt is belerakunk. Feltesszük főni egy-másfél órára. Ha megfőtt hagyjuk a kuktát kihűlni, majd még lehűtjük hideg víz alatt. Ha kész áttöltjük egy fazékba és felforraljuk. A rántáshoz a lisztet egy serpenyőben kicsit megpirítjuk és levessel felengedjük, piros paprikával, vagy gulyáskrémmel egyenletesen összekeverjük. Beleöntjük a levesbe és hozzáadjuk a friss zöldpetrezselymet. Felforraljuk és forrón tálaljuk. Azonban a bableves is olyan, mint a töltött káposzta, hogy másnap sokkal finomabb. :-)
Jó étvágyat!

Füstölt sonkalével készült bableves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csorba leves -erdélyi
Csorba leves -erdélyi

A csontot másfél liter vízben tedd fel főni. A zöldségeket pucold meg, darabold számodra szimpatikus formákra. A csontléről távolítsd el a habot, majd add hozzá a zöldségeket, így...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Zöldséges hajdinaleves savanyúkáposztával
Zöldséges hajdinaleves savanyúkáposztával

Fél csésze hajdinát megmosunk és szárazon a lábasban néha megkeverve megpirítjuk (ha már illatos, akkor jó). Ezután 1 ekanál olajat (hidegen préselt - pl. olivaolaj) vagy...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyakrémleves gazdagon
Burgonyakrémleves gazdagon

A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezzük sóval, borssal, delikáttal és fedő alatt puh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Marhahúsleves
Marhahúsleves

1. A húst leöblítjük, a csont közepén lévő velőt bedörzsöljük sóval, hogy fövés közben ki ne pottyanjon. 2. Felöntjük 3 liter hideg vízzel, felforraljuk, első habját leszedjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk