4 szál sápgarépa
2 szál fehérrépa
1 kis fej zellergumo
2 maréknyi zöldborsó (fagyasztott)
1 kis fej hagyma
1 piros paprika
1 zold paprika
1 krumpli
2 evokanal rizs
1 leves kocka
lestyán fűszer
citrom leve (a leves savanyitasahoz)
A husgombochoz :
0, 5 kg darált hús (lehet barmilyen)
2 evokanal buzadara
1 tojas
A zoldsegeket felkockazzuk egyforma kockakra
A hagymat is aprora vagjuk
A hagymat keves olajon megfuttatjuk,hozzaadjuka a sargarepat,feher repat,zeller gumot,piros paprikat,zold paprikat,megkavarjuk,fuszerezzuk,soval,borsal es hozzaadjuk a leves kockat...
Feltoltjuk annyi vizzel,amennyi levest akarunk fozni
Kozben elokeszitjuk a husgombocokat
A ledaralt hushoz hozzaadjuk a tojast,sot,borsot,es a buzadarat es jol osszegyurjuk
Fele fovesnel hozzaadjuk a kockakra vagott krumplit ,zoldborsot es a rizset
Utana a daralt husbol formazott gombocokat
Keszre fozzuk
A vegen hozzatesszuk a lestyan zoldet es a citrom levet...mennyiseg,izles szerint...
Lehet tejfollel is talani...es csipos paprikaval...
Az erdélyi román konyha egyik emblematikus étele a csorba, azaz a savanyított leves. Eredete a török hódoltság idejére vezethető vissza. A csorbadzsi eredetileg „levesadót”, házigazdát jelentett, illetve a török hadsereg „hadtápos” katonáját. Ez a gazdag, savanyított leves csak a román konyha sajátossága. Ha igazi román csorbát akarunk készíteni, akkor korpaciberére, azaz „bors”-ra lesz szükségünk. A cibere a kovászos uborkához hasonlatosan készül, ám uborka helyett búzakorpát forráznak le. A csorba változatainak száma végtelen, lehet húsos, halas, belsőséges, ünneptől, éléskamrától függően....
http://www.budapestwatersummit.hu/
A húst vékony, 1 cm x 5-6 cm csíkokra felvágjuk. Fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel, és felforraljuk. A tetején képződött habot leszűrjük, akár többször is. Majd visszaves...
Elkészítési idő: 60 perc1A zöldségeket megtisztítom, feldarabolom, a hagymát apróra vágom. Borsóleves recept pirított zöldségekkelBorsóleves recept pirított zöldségekkelBorsóleves recept pirított zöldség...
Elkészítési idő:Növényi tejkészítő gépben
Elkészítési idő: