menu

Családireceptkönyv.hu

HUSGOMBOC CSORBA


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 4 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 szál sápgarépa
2 szál fehérrépa
1 kis fej zellergumo
2 maréknyi zöldborsó (fagyasztott)
1 kis fej hagyma
1 piros paprika
1 zold paprika
1 krumpli
2 evokanal rizs
1 leves kocka
lestyán fűszer
citrom leve (a leves savanyitasahoz)

A husgombochoz :

0, 5 kg darált hús (lehet barmilyen)
2 evokanal buzadara
1 tojas

Elkészítés:


A zoldsegeket felkockazzuk egyforma kockakra
A hagymat is aprora vagjuk
A hagymat keves olajon megfuttatjuk,hozzaadjuka a sargarepat,feher repat,zeller gumot,piros paprikat,zold paprikat,megkavarjuk,fuszerezzuk,soval,borsal es hozzaadjuk a leves kockat...
Feltoltjuk annyi vizzel,amennyi levest akarunk fozni
Kozben elokeszitjuk a husgombocokat
A ledaralt hushoz hozzaadjuk a tojast,sot,borsot,es a buzadarat es jol osszegyurjuk
Fele fovesnel hozzaadjuk a kockakra vagott krumplit ,zoldborsot es a rizset
Utana a daralt husbol formazott gombocokat
Keszre fozzuk
A vegen hozzatesszuk a lestyan zoldet es a citrom levet...mennyiseg,izles szerint...

Lehet tejfollel is talani...es csipos paprikaval...

Trükkök, tippek, praktikák:


Az erdélyi román konyha egyik emblematikus étele a csorba, azaz a savanyított leves. Eredete a török hódoltság idejére vezethető vissza. A csorbadzsi eredetileg „levesadót”, házigazdát jelentett, illetve a török hadsereg „hadtápos” katonáját. Ez a gazdag, savanyított leves csak a román konyha sajátossága. Ha igazi román csorbát akarunk készíteni, akkor korpaciberére, azaz „bors”-ra lesz szükségünk. A cibere a kovászos uborkához hasonlatosan készül, ám uborka helyett búzakorpát forráznak le. A csorba változatainak száma végtelen, lehet húsos, halas, belsőséges, ünneptől, éléskamrától függően....

http://www.budapestwatersummit.hu/

HUSGOMBOC CSORBA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Marhahúsleves velős csonttal
Marhahúsleves velős csonttal

A húst megmossuk, 3-4 nagyobb darabra osztjuk és egy edénybe tesszük. A velős csontokat is megmossuk, a két végüket sóba mártjuk és 10 percen át állni hagyjuk, majd a hús mellé tes...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nikolett
Húsleves karajcsontból
Húsleves karajcsontból

1. A karajcsontokat vízben feltesszük főni nagy lángon, felforraljuk, és 1-2 percig zubogva forrni hagyjuk. 2. Ezt az első levet leöntjük róla, kicsit átmossuk a húst, hogy a mar...

Elkészítési idő: 130 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nikolett
Zöldséges gombaleves
Zöldséges gombaleves

Megtisztítjuk és karikára/kockára vágjuk a zöldségeket. A hagymát finomra aprítjuk, és pár csepp olajon pirítani kezdjük. A zöldségeket hozzáadjuk az üvegesre pirított hag...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Répás lencseleves
Répás lencseleves

1. A főzést megelőző nap beáztatjuk a lencsét. 2. Kockára vágjuk a szalonnát és a hagymát. Vékony csíkokra vágjuk a fokhagymát. Megtisztítjuk a répát, majd hosszában kettévágjuk....

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk