ètolaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
örölt pirospaprika
2 liter viz
kömény
öröltbors
1 husleveskocka
2 babérlevél
2dl tejföl
Tojás 4 db ( izlés szerint )
1 evökanál ecet.
A vöröshagymát kockára fölvágjuk és az étolajon megdinszteljük.
Mikor már kezd egy kis szine lenni akkor a fölvágott fokhagymát is hozzáadjuk. Örölt pirospaprikval megszórjuk.Jól összekeverjük és fölengedjük kb 2. l vízzel.
Füszerezzük, forrás után Jó 15 percig lassu tüzön összefözzük az izeket,majd készítünk a lisztel és tejfölell egy habarást és a levesbe öntjük összefözzük . A tojásokat fölverés után bele is csúrgathatjuk vagy egészben tesszük a levesbe. Egy merökanálba egyesével bele ütjük és óvatosan a levesbe teszük ilyenkor már nem keverjük meg. Pár percig még fözzük a levest. A végén ecettel izesitjük
A szalonnát vágd apró kockákra, és süsd zsírjára.Szűrőkanállal szedd ki a pirosra sült szalonna kockákat, a zsírjában hervaszd meg a finomra aprított hagymát. Szórd rá a felszelet...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KözepesEgy lábosban zsírt hevítek, majd rádobom a tápióka keményítőt és folytonos keverés közben rántást készítek vele. Nem fog úgy megszíneződni mint a hagyományos liszt, ezért a színére...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát megpirítjuk az olajon, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát. A gumós zellert és a krumplit meghámozzuk és felkockázzuk. Pár percig pirítjuk, majd felöntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megolvasztott zsiradékban, fedő alatt, üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük a pirospaprikával, és a kockára vágott húst megforgatva rajta, mellédobjuk a zö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű