menu

Családireceptkönyv.hu

Tojás leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


ètolaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
örölt pirospaprika
2 liter viz
kömény
öröltbors
1 husleveskocka
2 babérlevél
2dl tejföl
Tojás 4 db ( izlés szerint )
1 evökanál ecet.

Elkészítés:


A vöröshagymát kockára fölvágjuk és az étolajon megdinszteljük.
Mikor már kezd egy kis szine lenni akkor a fölvágott fokhagymát is hozzáadjuk. Örölt pirospaprikval megszórjuk.Jól összekeverjük és fölengedjük kb 2. l vízzel.
Füszerezzük, forrás után Jó 15 percig lassu tüzön összefözzük az izeket,majd készítünk a lisztel és tejfölell egy habarást és a levesbe öntjük összefözzük . A tojásokat fölverés után bele is csúrgathatjuk vagy egészben tesszük a levesbe. Egy merökanálba egyesével bele ütjük és óvatosan a levesbe teszük ilyenkor már nem keverjük meg. Pár percig még fözzük a levest. A végén ecettel izesitjük

Tojás leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bakonyi betyárleves
Bakonyi betyárleves

A szalonnát vágd apró kockákra, és süsd zsírjára.Szűrőkanállal szedd ki a pirosra sült szalonna kockákat, a zsírjában hervaszd meg a finomra aprított hagymát. Szórd rá a felszelet...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Savanyú tojásleves
Savanyú tojásleves

Egy lábosban zsírt hevítek, majd rádobom a tápióka keményítőt és folytonos keverés közben rántást készítek vele. Nem fog úgy megszíneződni mint a hagyományos liszt, ezért a színére...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Zellerkrémleves
Zellerkrémleves

Az apróra vágott hagymát megpirítjuk az olajon, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát. A gumós zellert és a krumplit meghámozzuk és felkockázzuk. Pár percig pirítjuk, majd felöntjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gulyásleves
Gulyásleves

A megolvasztott zsiradékban, fedő alatt, üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük a pirospaprikával, és a kockára vágott húst megforgatva rajta, mellédobjuk a zö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk