1 fej vöröshagyma
1 gerezd foghagyma
1 ek olivaolaj/kacsazsír
2 csipet kakukkfű
1 kk gyönybér
1,5 l zöldséglevesalaplé v húsleves
5 dkg rokfort
1,5 dl tejszín
1 babérlevél
Fél szár halványítózeller
20dkg kukorica
Só, bors
2 tk curry
1/2 tk kurkuma
1. Zsiradékon a vöröshagymát megpirítjuk a curryvel, sóval borssal
2. Rá a foghagyma
3. Fölengedjük a zöldségalaplével
4. Bele minden más (kivéve:rokfort)
3. Kb. 15-20p ig főzzük
4. Turmixoljunk
5. Szitán átpaszírozzuk
6. Rokfort
7. Bele a tejszín
Ala marozsan
A vöröshagymát felkockázzuk, és kacsazsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott zöldségféléket, és kicsit pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót (friss vagy fagyasztott).Mikor a zöl...
Elkészítési idő:A babot előző este beáztatjuk. A szalonnát felkockázzuk, és bográcsban kisütjük a zsírját, majd ezen megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, az áttört fokhagymát és...
Elkészítési idő:A húst vékony, 1 cm x 5-6 cm csíkokra felvágjuk. Fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel, és felforraljuk. A tetején képződött habot leszűrjük, akár többször is. Majd visszaves...
Elkészítési idő: 60 perc