1 fej vöröshagyma
1 gerezd foghagyma
1 ek olivaolaj/kacsazsír
2 csipet kakukkfű
1 kk gyönybér
1,5 l zöldséglevesalaplé v húsleves
5 dkg rokfort
1,5 dl tejszín
1 babérlevél
Fél szár halványítózeller
20dkg kukorica
Só, bors
2 tk curry
1/2 tk kurkuma
1. Zsiradékon a vöröshagymát megpirítjuk a curryvel, sóval borssal
2. Rá a foghagyma
3. Fölengedjük a zöldségalaplével
4. Bele minden más (kivéve:rokfort)
3. Kb. 15-20p ig főzzük
4. Turmixoljunk
5. Szitán átpaszírozzuk
6. Rokfort
7. Bele a tejszín
Ala marozsan
A sárgaborsót megmossuk, majd a leveshez adjuk, felfőzzük, kb. 20 percig főzzük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben megsütjük. A szalonnát kivesszük, a visszamaradt...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: KönnyűA hagymákat felszeletelem csíkokra, olívaolajon megpárolom, (kicsit túl is pirítom), ha megpirult rárakom a kanál lisztet, kicsit dinsztelem, sózom, borsozom, ráöntöm a bort és elf...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűMegpárolom a megpucolt, feldarabolt gombát, amikor félig puha, hozzáadom a tisztított, darabolt sárgarépát, itt a maradék pár szem borsót. Sózom, adok hozzá őrölt fekete és fehérbo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! A...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes