1 db közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kb. 300 g (10 db) koktélparadicsom
175 g vörös lencse
só
bors
200 ml kókusztej
600 ml zöldségalaplé
2 ek citromlé
olívaolaj vagy vaj
1 tk. római kömény
negyed tk. chili
1 tk. garam masala
fél tk. kurkuma
friss koriander (ízlés szerint)
A kétféle hagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát áttörjük, majd mindkettőt a vajban kb. 2-3 percig dinszteljük. Rászórjuk a kurkumát, garam masalát, chilit és a római köményt, és további 1-2 percig dinszteljük.
Hozzáadjuk a kókusztejet, a negyedekre vágott paradicsomot, a lencsét, citromlevet és a levest. Közepes hőmérsékleten kb. 25-30 percig főzzük.
(Ha a leves túl sűrű, öntsünk hozzá forró vizet.) Sóval, borssal fűszerezzük. Korianderrel megszórjuk ha kész.
Nekem kellett még egy kis víz hozzá.
Azt a kis konzerv kókusztejet használtam, talán 165 g-os. Elég volt.
A vöröshagymát apróra felszeleteljük és egy fazékban üvegesre sütjük, majd hozzá adjuk az összenyomott fokhagymát, ezt pár percig még pirítjuk. A zöldségeket megpucoljuk és felkock...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zúzott fokhagymát és a kis kockákra vágott kenyeret az olajon, kis lángon aranyszínűre pirítjuk, de vigyázzunk, nehogy megbarnuljon. A levessel fölöntjük, kissé megsózzuk. A para...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű◾️A karfiolt rózsáira szedjük, és az olajon megdinszteljük. ◾️Hozzáadjuk a többi felaprított zöldséget és keverünk rajta párat. ◾️Rászórjuk a fűszereket majd felöntjük annyi ví...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűEgy lábasban olvaszd fel a tisztított vajat vagy vajat vagy kókuszolajat, és tedd bele a hagymát. Szórd meg fél teáskanál sóval, és 2-3 percig kavargatva pirítsd. Tedd hozzá a fűs...
Elkészítési idő: 15 Nehézség: Nehéz