1 db közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kb. 300 g (10 db) koktélparadicsom
175 g vörös lencse
só
bors
200 ml kókusztej
600 ml zöldségalaplé
2 ek citromlé
olívaolaj vagy vaj
1 tk. római kömény
negyed tk. chili
1 tk. garam masala
fél tk. kurkuma
friss koriander (ízlés szerint)
A kétféle hagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát áttörjük, majd mindkettőt a vajban kb. 2-3 percig dinszteljük. Rászórjuk a kurkumát, garam masalát, chilit és a római köményt, és további 1-2 percig dinszteljük.
Hozzáadjuk a kókusztejet, a negyedekre vágott paradicsomot, a lencsét, citromlevet és a levest. Közepes hőmérsékleten kb. 25-30 percig főzzük.
(Ha a leves túl sűrű, öntsünk hozzá forró vizet.) Sóval, borssal fűszerezzük. Korianderrel megszórjuk ha kész.
Nekem kellett még egy kis víz hozzá.
Azt a kis konzerv kókusztejet használtam, talán 165 g-os. Elég volt.
A finomra vágott hagymát fonnyasszuk meg az olajon, majd tegyük rá a kis kockákra vágott húst, egy kicsit pirítsuk meg és 0,5 l víz hozzáadásával kezdjük el párolni. Egy db MAGGI...
Elkészítési idő:Az apróra vágott vöröshagymát csipetnyi sóval, a zsírban üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a finomra vágott zöld petrezselymet és az összezúzott fokhagymát. Addig pirítjuk, amíg a petr...
Elkészítési idő:A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjuk az olajat, rádobjuk a húst es fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz...
Elkészítési idő: