1 közepes krumpli
1 sárgarépa
olyan zöldség, amiből a krémlevest szeretnéd készíteni:
zeller, cukkini, gomba......
2 dl tejföl vagy tejszín
só
ízlés szerint: ecet, bors, bazsalikom, tárkony, majoránna....
A zöldségeket megfőzöm, sózom, majd botmixerrel pürésítem és a tejföllel behabarom. A zöldségtől függ, hogy milyen fűszerrel ízesítem.
Nekem a legfinomabb levesgyönggyel, de lehet sajtos piritóssal, sajttal vagy csak piritóssal tálalni.
1. Az olvasztott vajon megfuttatjuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, majd 3-4 percig tovább pároljuk, és felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKockázzuk apróra a hagymát, kevés vajon dinszteljük meg, a végén adjuk hozzá a curry fűszert és a zúzott fokhagymát. Adjuk hozzá a felkockázott tököt, a hámozott felkockázott almát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát meghámozzuk, és egészen apróra vágjuk. A mentát megmossuk, lerázogatjuk, a vastagabb szár-részeket levágjuk, a vékonyakat finomra aprítjuk. A citromhéjat finomra vágjuk.F...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott fokhagymát, és vöröshagymát megdinszteljük az olíva olajon. Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a lisztet - de nem pirítjuk le! -, majd folyamatos kevergetés mellett fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű