1 közepes krumpli
1 sárgarépa
olyan zöldség, amiből a krémlevest szeretnéd készíteni:
zeller, cukkini, gomba......
2 dl tejföl vagy tejszín
só
ízlés szerint: ecet, bors, bazsalikom, tárkony, majoránna....
A zöldségeket megfőzöm, sózom, majd botmixerrel pürésítem és a tejföllel behabarom. A zöldségtől függ, hogy milyen fűszerrel ízesítem.
Nekem a legfinomabb levesgyönggyel, de lehet sajtos piritóssal, sajttal vagy csak piritóssal tálalni.
A babot előző nap este megmossuk, éjszakára 2-2.5 liter vízbe áztatjuk. Másnap nem öntjük le a vizet. Hozzáadjuk a babérlevelet, az apróra vágott vöröshagymát, átnyomott fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárnyakat lábosba tesszük, és felöntjük hideg vízzel, majd közepes lángon melegíteni kezdjük. Közben megpucoljuk a zöldségeket, és egyforma méretűre feldaraboljuk az összeset....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA gyöngytyúkot megtisztítjuk, és daraboljuk. Fazékba tesszük, és felöntjük hideg vízzel. Felforraljuk, visszavesszük a lángot, és többszörösen lehabozzuk. A megtisztított hagymát...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesFeltettem a lencsét főzni /persze előtte megmosom /vízbe tettem bele babérlevelet, szemes borsot, fokhagymát és sót. Amikor megfőtt a lencse tejszínes habarással behabartam és ece...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes