Fél kg hús (csirkefarhát vagy sertéstarja)
4 db sárgarépa
4 db petrezselyem
1 kis fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem (friss zöldje)
2 db zellerlevél
kb. 20 db szemesbors
2 ek ételízesítő
1 db zöldpaprika (friss)
20 dkg cérnametélt
só ízlés szerint
A megtisztított húst fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel.
Belerakjuk a tisztított és aprított zöldségeket, a fűszereket, és feltesszük főni fedő alatt, közepes lángon. Ha felhabzik, leszedjük a habját.
Kóstoljuk, ha kell, ízesítjük. Megfőtt a répa, hús, kóstolás után kikapcsoljuk. Kb. 1,5 óráig főzzük.
Megfőzzük sós vízben a tésztát.
Ha készre főtt, leszűrjük, és tálaljuk a levessel.
A szárzeller torzsás végét levágjuk, a szárakat megmossuk, ha kell a szálkákat lehúzzuk, és kb. 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Egy lábasban felhevítjük a vajat az olajjal, és a koc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA combokat megmosom és egy fazékba teszem,felöntöm 3-3,5 liter hideg vízzel, bekapcsolom alatta a tűzet és forralni kezdem,beleteszem megpucolt és feldarabolt gyökérzöldségeket is...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször áztassuk be egy tál vízbe a csicsókát, zöldségkefével tisztítsuk meg, végül vágjuk négybe. A hagymát aprítsuk fel, és egy kevés olíva olajon dinszteljük meg. Amikor a hagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű