Fél kg hús (csirkefarhát vagy sertéstarja)
4 db sárgarépa
4 db petrezselyem
1 kis fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem (friss zöldje)
2 db zellerlevél
kb. 20 db szemesbors
2 ek ételízesítő
1 db zöldpaprika (friss)
20 dkg cérnametélt
só ízlés szerint
A megtisztított húst fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel.
Belerakjuk a tisztított és aprított zöldségeket, a fűszereket, és feltesszük főni fedő alatt, közepes lángon. Ha felhabzik, leszedjük a habját.
Kóstoljuk, ha kell, ízesítjük. Megfőtt a répa, hús, kóstolás után kikapcsoljuk. Kb. 1,5 óráig főzzük.
Megfőzzük sós vízben a tésztát.
Ha készre főtt, leszűrjük, és tálaljuk a levessel.
Először feldaraboljuk a konyhakész tyúkot. A fejét levágjuk és a nyakából kihúzzuk a légcsövét, majd a hátára fektetjük. Következő lépésben levágjuk a combokat. A melle és a combja...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KözepesA sertéslapockát kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA csirke szárnyakat alaposan megmossuk, megtisztítjuk. Aki szereti el is vághatja több részbe a forgóknál, én nem szoktam. A zöldségeket meghámozzuk, majd karikákra vágjuk. A vö...
Elkészítési idő: 1 ó 30 perc Nehézség: Könnyű1. Az apró kockára vágott húst az olajban megpirított hagymára tesszük. 2. Babérlevéllel, sóval, borssal ízesítjük, majd felöntjük a húslevessel. 3. Amikor a hús félig megp...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz