Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pikáns sajtleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
2 tyúkhúsleveskocka,
2 dl tejföl,
5 dkg reszelt sajt,
1 evokanál liszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
késhegynyi reszelt szerecsendió,
1 mokkáskanál currypor,
1/2 mokkáskanál törött fehér bors,
a levesbetéthez 1 zsemle.
7 dl vizet fazékba öntjünk. Beletesszük mindkét leveskockát, és beleszórjuk a borsot, a
szerecsendió-reszeléket és a curryport. Felforraljuk, közben a lisztet egy kevés levessel simára
keverjük a tejfölben, majd hozzáadjuk a reszelt sajt felét. A forrásban lévo levesbe
belekeverjük a lisztes-sajtos tejfölt, és folytonos keverés közben legalább 5 percig forraljuk.
Ezután a megmosott és finomra aprított petrezselyemzöldet is belekeverjük, de már nem
forraljuk tovább. A tuzrol lehúzzuk, és befedve, melegen tartjuk tálalásig. A zsemlét apró
kockákra vágjuk, és a sütoben szárazon megpirítjuk. Négy adagra osztjuk, és a megmaradt,
ugyancsak négy részre osztott reszelt sajttal együtt levesescsészékbe tesszük. Tálaláskor a
forró levest a sajtos zsemlekockákra rámerjük. (Nemcsak tyúkhúsleveskockával készítheto,
hanem maradék csontlevesbol vagy húslevesbol, esetleg leszurt zöldséglevesbol is megfelelo.)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Sajtkrémleves négyfajta sajtból
Sajtkrémleves négyfajta sajtból

1. Az edami és a füstölt sajtot lereszeljük. 2. A vöröshagymát finomra vágjuk. A vajat megolvasztjuk. Pár perc alatt üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a krémsajtot, és egysz...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Krumpligombóc leves
Krumpligombóc leves

A meghámozott, kis kockára vágott krumplit 1,5 l vízzel, sóval feltesszük főni. Amikor felforrt a víz, fedővel letakarjuk és puhára főzzük. Addig meghámozzuk, felszeleteljük a zöld...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Olasz zöldségleves
Olasz zöldségleves

Mindegyik zöldséget - a cukkini kivételével - gyufaszál vastagságú csíkokra vágok. A cukkinit félkarikákra, a vöröshagymát apróra. Olívaolajon megfonnyasztom a hagymát, majd sor...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres
DUPLA ERŐLEVES – ÜNNEPI KIADÁSBAN
DUPLA ERŐLEVES – ÜNNEPI KIADÁSBAN

1. A húst hideg vízben feltesszük főni. Nem szabad forrnia, csak folyamatosan gyöngyözni. A keletkező habot leszedjük a tetejéről. 2. Fél óra után beletesszük a megtisztított zö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk