1 ek MAGGI Ízvarázs ételízesítő - Piros Magyaros
2 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
5 db babérlevél
40 dkg lencse
10 dkg füstölt csülök
30 dkg marhalábszár
A lencsét egy éjszakra 1 liter hideg vízbe áztatjuk.
Másnap a füstölt csülköt egy fazékban, 1,2 liter vízben feltesszük főni, majd 25 perc múlva hozzáadjuk a kockára vágott marhahúst és a karikára vágott hagymát.
Újabb 25 perc múlva hozzáadjuk a leszűrt lencsét és a felkarikázott sárgarépát.
Sóval, borssal, babérlevéllel és a Piros Magyaros Ízvarázzsal ízesítjük, majd készre főzzük.
A csülköt kivesszük a levesből, a húst a csontról lefejtjük és csíkokra vágjuk, végül visszatesszük a levesbe.
A májat megmossuk, leszárítjuk, az erektől megtisztítva feldaraboljuk és ledaráljuk, vagy deszkán késsel megkaparjuk. A zsemle héját lereszeljük (morzsaként felhasználható a galusk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzik és kis kockákra vágjuk. A zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Rádobjuk a húst, meghintjük sóval, borssal...
Elkészítési idő: 45-60 perc Nehézség: KönnyűA vajon pároljuk meg a tisztított, apróra vágott hagymákat, majd szórjuk hozzá a lisztet. Készítsünk világos rántást, majd apránként öntsük fel a tejjel. Keverjük csomómentesre, re...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megtisztított sütőtököt daraboljuk fel és sorakoztassuk alufóliával bélelt tepsibe. 180 C- fokon süssük meg. 2. A megtisztított almákat vágjuk cikkekre, tegyük lábosba. Öntsü...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Közepes