1 ek MAGGI Ízvarázs ételízesítő - Piros Magyaros
2 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
5 db babérlevél
40 dkg lencse
10 dkg füstölt csülök
30 dkg marhalábszár
A lencsét egy éjszakra 1 liter hideg vízbe áztatjuk.
Másnap a füstölt csülköt egy fazékban, 1,2 liter vízben feltesszük főni, majd 25 perc múlva hozzáadjuk a kockára vágott marhahúst és a karikára vágott hagymát.
Újabb 25 perc múlva hozzáadjuk a leszűrt lencsét és a felkarikázott sárgarépát.
Sóval, borssal, babérlevéllel és a Piros Magyaros Ízvarázzsal ízesítjük, majd készre főzzük.
A csülköt kivesszük a levesből, a húst a csontról lefejtjük és csíkokra vágjuk, végül visszatesszük a levesbe.
A tojásokat szétválasztjuk majd a fehérjét kemény habbá verjük és félretesszük. Minden más hozzávalót jól összekeverünk, majd a tojások felvert fehérjét is hozzáadjuk. Majd szagga...
Elkészítési idő: gyors Nehézség: Könnyűa húst elkészítettem pörköltnek ,hozzá tettem a zöldségeket mikor félig megfőtt a vajbabot és a krumpli kockákat picit berántotta,ízesítettem még őrölt borssal..
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst sóval, borssal, majorannával összegyúrjuk. A tojással, a liszttel, meg a vízzel ruganyos tésztát gyúrunk, enyhén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Kockára vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA leveshez valo zoldsegeket megtisztitottam. A sargarepat,feher repat, zellergumot, nagyobb darabokba vagtam. A hagymat egeszbe hagytam. Egy nagy fazekba beletettem a zodsegek f...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: Könnyű