1 ek zsír
2 fej apróra vágott lila hagyma
őrölt tarkabors, 1 tk. ételízesítő vagy só
1 ek. méz
2 gerezd fokhagyma
egy 5 cm-es hámozott gyömbér, szerencsendió
1 kg édesburgonya
1 liter víz
1 db leveskocka
1 tk. erős darált paprika
2 dl tejszín
a tálaláshoz tökmag, pirított bacon, levesgolyó vagy reszelt sajt
1 evőkanálnyi zsíron megdinszteltem két fej apróra vágott lilahagymát, amit fűszereztem frissen őrölt tarkaborssal és 1 tk ételízesítővel (ami helyettesíthető sóval). Tíz perc elteltével hozzáadtam egy púpos evőkanál mézet, 2 gerezd fokhagymát és egy 5 centis hámozott gyömbér darabot, majd a meghámozott, megmosott és felkockázott édesburgonyát, amit jó alaposan összeforgattam a hagymás alappal. 1-2 perc elteltével felöntöttem egy liter vízzel. A forrást követően visszább vettem a hőfokot, de csak annyira hogy azért még rotyogjon, beledobtam 1 db leveskockát, 1tk erős darált pirospaprikát, majd 20 percnyi rotyogtatást követően el is készült a mű.
Turmixoljuk az egészet botmixerrel, majd öntsük fel 2dl tejszínnel Ízesíthetjük reszelt szerecsendióval.
Tálalásnál tökmaggal és pirított baconnel, vagy levesgolyóval, reszelt sajttal szórhatjuk meg,
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, lereszeljük. A vöröslencsét szűrőbe tesszük, folyó víz alatt átöblítjük. Egy fazékban olívaolaja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A beáztatott száraz babot felteszem főzni kb.3 liter hideg vízbe a nagy paprikával, babérlevéllel, sóval együtt. A birsalmát megtisztítom, meghámozom, cikkekre vágom, k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kínai kel felső leveleit eltávolítom, majd apróra szeletelem és megmosom. A hagymákat és a krumplit megpucolom, apróra vágom. A kelt, a krumplit és a hagymákat egy lábosba teszem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymákat kis kockára vágjuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd 2 cm-es kockára daraboljuk. 2. A zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk...
Elkészítési idő: 195 perc Nehézség: Nehéz