1 kozepes fej zöldkáposzta
1 kis fej hagyma
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér (fehérrépa)
zold kapor
1 kis pohár tejföl
1 csapott evőkanál liszt
1 tojás
2 evokanal sűrített paradicsom
olaj a hagyma parolasahoz
so, bors
A hagymat aprora vagom.
A kaposztat,sargarepat,petrezselyemgyökeret kockakra vagom.
A hagymat az olajon uvegesre parolom,hozzaadom a sargarepat es a petrezselyemgyokeret.
Osszekavarom, es hagyom egyutt is parolodni,egy keves vizet is teszek hozza.
Kb. 10 perc utan beleteszem a kaposztat, kaprot.
Fuszerezem soval,borssal,esetleg egy keves vegeta, de elhagyhato.
Felontom annyi vizzel amennyire surure akarjuk a levest.
Ha megpuhult minden, hozza teszem a suritett paradicsomot.
Kozben a tejfolt elkeverem a liszttel, es keves vizzel,csomomentesre.
Fokozatosan belekeverem a levesbe,hogy ne menjen ossze.
Meg hagyom 1-2 percet,es leveszem a tuzrol.
A tojast jol felverem egy villaval,es a leveshez ontom,utana lefodom, es hagyom allni, hogy az izek osszeerjenek...
A gombát megtisztítom, megmosom, majd szeletekre vágom. A petrezselyem zöldjével is hasonlóan járok el, de azt apróra vágom. Közben fazékban a vajat lassú tűzön megolvasztom, és me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat felvágjuk, és kevés leveskockás vízben kb 10 percig főzzük. Ha megpuhult botmixerrel turmixoljuk, majd szűrőn „átpaszírozzuk“. A héj-és magnélküli levet tovább főz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tököt és krumplit felkockázzuk. Olajon megfonnyasztjuk fokhagymátés hagymát, a releszelt gyömbért. 1 perc múlva rádobjuk a sütőtököt, krumplit, 1 percig pirítjuk. Hozzáadunk 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázzuk, besózzuk. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük. A húst kevés vajon lepirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, a répákat és kicsit tovább p...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű