Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sajtkrémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 evőkanál étolaj
1 nagy fej hagyma - vörös
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál fűszerpaprika
1.5 L alaplé - csont
25 dkg sajt - trappista (reszelt)
2 dl főzőtejszín
1 kiskanál só
1 mokkáskanál bors - fehér (őrölt)
1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
A tálaláshoz:
4 db cipó

Elkészítés:


1A cipók tetejét levágom, belüket kiszedem óvatosan. Egy keveset hagyok benne is, hogy ne ázzon át könnyen a "tányér".
Sajtkrémleves recept cipóbanSajtkrémleves recept cipóban
2A hagymákat megpucolom, apró kockákra vágom. A vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem.
Sajtkrémleves recept cipóban
3Majd hozzáadom a fokhagymát is, és azt is dinsztelem egy keveset.
Sajtkrémleves recept cipóban
4Félrehúzom a tűzről, hozzáadom a pirospaprikát, beleteszem a kenyér belét, összekeverem, majd visszateszem a tűzre és kicsit megpirítom a kenyeret.
Sajtkrémleves recept cipóbanSajtkrémleves recept cipóbanSajtkrémleves recept cipóban
5Felöntöm kb. 0.5 L alaplével, majd 15-20 percig főzöm. Közben kavargatom, mert könnyen lekap.
Sajtkrémleves recept cipóban
6Botmixerrel pürésítettem.
Sajtkrémleves recept cipóbanSajtkrémleves recept cipóban
7Hozzáöntöttem a maradék alaplevet, betettem a sajtot, majd kevergetve megvártam míg elolvadt a sajt.
Sajtkrémleves recept cipóban
8Mikor a sajt teljesen elolvadt, hozzáöntöttem a főzőtejszínt, összekevertem, fűszereztem ízlés szerint és főztem még kb. 10 percet, hogy az ízék össze főljenek/érjenek.
Sajtkrémleves recept cipóbanSajtkrémleves recept cipóban
9A tálalással kicsit vártam, hogy hűljön a leves, majd a cipóba szedtem. Petrezselyemmel díszítettem. Jó étvágyat!

Sajtkrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: László
Burgonya, petrezselyem és kakukkfű leves Chorizóval
Burgonya, petrezselyem és kakukkfű leves Chorizóval

Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben közepes lángon, amíg fel nem habzik. Adjuk hozzá az apróra vágott burgonyát és a hagymát, ízesítsük sóval, borssal, majd jól keverjük össze, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fokhagymakrémleves
Fokhagymakrémleves

A tejet, a főzőtejszínt és a vizet feltesszük főni, beleszórjuk az ételízesítőt. A megtisztított fokhagymát összezúzzuk, és beletesszük a levesbe, majd mehet bele a bors, a szerec...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Bolognai leves-egytál
Bolognai leves-egytál

A jércét megmossuk, kis darabokra vágjuk. A felforrósított olajon először a hagymát sárgára fonnyasztjuk, majd a húsdarabokat körben lepirítjuk. Felöntjük 1 ½ l vízzel, megsózzuk,...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Karfiol leves 15 perc alatt
Karfiol leves 15 perc alatt

A hagymát apró kockára vágjuk, majd egy kevés olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott sárgarépát és puhára pároljuk. Feltöltjük vízzel, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk