5 evőkanál étolaj
1 nagy fej hagyma - vörös
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál fűszerpaprika
1.5 L alaplé - csont
25 dkg sajt - trappista (reszelt)
2 dl főzőtejszín
1 kiskanál só
1 mokkáskanál bors - fehér (őrölt)
1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
A tálaláshoz:
4 db cipó
1A cipók tetejét levágom, belüket kiszedem óvatosan. Egy keveset hagyok benne is, hogy ne ázzon át könnyen a "tányér".
Sajtkrémleves recept cipóbanSajtkrémleves recept cipóban
2A hagymákat megpucolom, apró kockákra vágom. A vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem.
Sajtkrémleves recept cipóban
3Majd hozzáadom a fokhagymát is, és azt is dinsztelem egy keveset.
Sajtkrémleves recept cipóban
4Félrehúzom a tűzről, hozzáadom a pirospaprikát, beleteszem a kenyér belét, összekeverem, majd visszateszem a tűzre és kicsit megpirítom a kenyeret.
Sajtkrémleves recept cipóbanSajtkrémleves recept cipóbanSajtkrémleves recept cipóban
5Felöntöm kb. 0.5 L alaplével, majd 15-20 percig főzöm. Közben kavargatom, mert könnyen lekap.
Sajtkrémleves recept cipóban
6Botmixerrel pürésítettem.
Sajtkrémleves recept cipóbanSajtkrémleves recept cipóban
7Hozzáöntöttem a maradék alaplevet, betettem a sajtot, majd kevergetve megvártam míg elolvadt a sajt.
Sajtkrémleves recept cipóban
8Mikor a sajt teljesen elolvadt, hozzáöntöttem a főzőtejszínt, összekevertem, fűszereztem ízlés szerint és főztem még kb. 10 percet, hogy az ízék össze főljenek/érjenek.
Sajtkrémleves recept cipóbanSajtkrémleves recept cipóban
9A tálalással kicsit vártam, hogy hűljön a leves, majd a cipóba szedtem. Petrezselyemmel díszítettem. Jó étvágyat!
A húst daráld le, ízlés szerint sózd, borsozd és tedd egy keverőtálba. Ad d hozzá a tojást, az apróra vágott zöldfűszert és az utifűmaghéjat. Egy kanállal alaposan keverd össze,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A spárgák fejrészét kb. 4-5 cm hosszúságban levágom, félreteszem. A szárát az esetleges fás részektől megtisztítom, darabolom. A vajat felhevítem, üvegesre dinsztelem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, vízbe tesszük, puhulásig főzzük. Közben elkészítjük a galuskát. A hozzávalókat összekeverjük,szép simára dolgozzuk. Amikor a zöldsége...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZöldségeket hámoztam és szeleteltem. Csak négyféle zöldséget használtam, kétszínű (narancs és citromsárga) répát, brokkolit és karfiolt. Apró húsgombócokat készítettem: A darált...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű