Egy szép nagy sütőtök
Pár sárgarépa
1 dl olívaolaj
Egy csipet garam masala
30 g vaj
Egy darab friss gyömbér
2 dl kókusztej
Egy egész narancs leve
A kimagozott, nagyobb darabokra vágott sütőtököt és pár félbevágott sárgarépát egy sütőtepsibe helyezünk. Meglocsoljuk olívaolajjal és meghintjük garam masalaval, majd sózzuk, borsozzuk. 180 fokon, 40 percig sütjük. [2] Egy lábasban vajat olvasztunk, majd egy darab friss gyömbért belereszelünk a forró vajba. A sült tököt kikanalazzuk a héjából és a répákkal együtt a lábasba dobjuk. Nyomunk hozzá 2 dl kókusztejet, belefacsarjuk egy narancs levét és az egészet lepürésítjük egy botmixerrel. Öntünk hozzá kb 400ml vizet, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk chilivel. Tálaláskor sütőtök chips-el, chilipehellyel és finomra vágott mentával díszitjük.
A darált húst, a tojást és az apróra vágott petrezselyemzöldet összekeverem, megsózom, és annyi zsemlemorzsát keverek hozzá, hogy formázható legyen. A zöldségeket felkarikázom. A...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vöröshagymát finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, kicsit lepirítjuk. Beletesszük a kisebb hasábokra vágott karalábét,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon a megdinszteljük, majd hozzáadjuk a borsót és összepároljuk. Ezután megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel. A burgonyát, a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz olívaolajon 3 – 4 percig pároltam a vöröshagymát, majd hozzáadtam a fokhagymát és további 1 – 2 percig együtt pároltam őket. Hozzáadtam az előre leszűrt és alaposan átmosott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű