Egy szép nagy sütőtök
Pár sárgarépa
1 dl olívaolaj
Egy csipet garam masala
30 g vaj
Egy darab friss gyömbér
2 dl kókusztej
Egy egész narancs leve
A kimagozott, nagyobb darabokra vágott sütőtököt és pár félbevágott sárgarépát egy sütőtepsibe helyezünk. Meglocsoljuk olívaolajjal és meghintjük garam masalaval, majd sózzuk, borsozzuk. 180 fokon, 40 percig sütjük. [2] Egy lábasban vajat olvasztunk, majd egy darab friss gyömbért belereszelünk a forró vajba. A sült tököt kikanalazzuk a héjából és a répákkal együtt a lábasba dobjuk. Nyomunk hozzá 2 dl kókusztejet, belefacsarjuk egy narancs levét és az egészet lepürésítjük egy botmixerrel. Öntünk hozzá kb 400ml vizet, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk chilivel. Tálaláskor sütőtök chips-el, chilipehellyel és finomra vágott mentával díszitjük.
A brokkolit tisztítjuk, rózsákra szedjük. Sós, ételízesítős vízbe feltesszük főni.Ha a brokkoli megfőtt, leturmixoljuk, és hozzáadjuk a tejszínt, és felforraljuk.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: NehézKészítsd elő a zöldségeket. A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, a póréhagymát karikákra. A tököt vágd félbe, szedd ki a magját és vágd kockára. Ha a leggyakrabban kapható,...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA karalábékat és a krumplikat megtisztítjuk, meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk, majd beletesszük őket egy fazékba. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk, borsozzuk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. Langyos vízbe előző este beáztatjuk a babot, másnap a levet leöntjük róla és 2 l vízben feltesszük főni. 2. Ha felforrt, megsózzuk, és úgy zöldségeljük, mint a húslevest, de...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű