menu

Családireceptkönyv.hu

Savanyú tojás (leves) (szauri ár)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Liszt, zsír vagy olaj, liszt, mustár, babérlevél, só ecet, köménymag.

Elkészítés:




Pici olajon cukrot pirítani, lisztet bele - rántás -, vízzel felengedni, ízesíteni: mustár, babérlevél só, ecet. köménymag.
Tojás 3 variáció:
1. személyenként egyet óvatosan egészben beleengedni
2. előtte villával fölverni és belekeverni
3. egyel villával fölverni és belekeverni, a többit egészben beleengedni

Savanyú tojás (leves) (szauri ár)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Eszter
Zöldséges hajdinaleves savanyúkáposztával
Zöldséges hajdinaleves savanyúkáposztával

Fél csésze hajdinát megmosunk és szárazon a lábasban néha megkeverve megpirítjuk (ha már illatos, akkor jó). Ezután 1 ekanál olajat (hidegen préselt - pl. olivaolaj) vagy...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia hagymaleves
Francia hagymaleves

A hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk, és kevés olajon,víz hozzáadásával puhára pároljuk. Ha készt, összeturmixoljuk, majd visszatöltjük a lábasba. Rászórjuk a lisztet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bableves füstölt sonkával
Bableves füstölt sonkával

Előző nap beáztatjuk a babot és a füstölt húst vízbe. A füstölt húst felrakjuk főni kb. 1,5 órát. Utána kivesszük a vízből, apróra vágjuk, visszatesszük és hozzáadjuk az apróra vág...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Borbála
Téli almaleves
Téli almaleves

A cukrot a fúszerekkel, rummal és a citrom héjáva 1 l vízben feltesszük főni. Az almákat és a koortét megtisztítjuk, felkockázzuk és meglocsoljuk a citrom levével. Ha a cukros, fús...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk