Darálthus
Hagyma
Fokhagyma
Zöldségek
Husleveskocka
Elkészítjük a húsgombóc masszáját.A darálthúshoz hozzáadjuk a reszelt hagymát, a fokhagymanyomóval áttört fokhagymát,és a többi hozzávalót és kézzel alaposan összegyúrjuk,hűtőbe tesszük.
A megtisztított zöldségeket karikára ill. kockára vágjuk,egy lábasban kevés olajon kissé megdinszteljük,amikor a répától már szép sárgás színe van,felöntjük a húslével.Ha nincs húslé vízzel is felönthetjük,akkor hozzáadunk 2 húsleveskockát,ízlés szerint sózzuk,borsozzuk,és kb.20 percig lassú tűzön főzzük.
Amikor a zöldség már majdnem puha,a húsmasszából kb.cseresznye nagyságú kis golyókat formázunk,és a leveshez adjuk majd ezután a csigatésztát,és a végén az apróra vágott petrezselyemzöldet,készre forraljuk.
Tipp: Amikor szezonja van adhatunk hozzá kelbimbót, nagyon illik hozzá, én is gyakran készítem így.
1. Egy lábasban párold meg az apróra vágott vöröshagymát kevés vízen, amíg üveges lesz, majd add hozzá a fokhagymát, és párold további 1-2 percig. 2. Add hozzá az édesburgonyát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 Egy magas lábasban felforrósított kókuszzsíron pirítsd meg a csirkemellet, majd amikor már jól átsültek, de még fehérek, csorgasd rá a citromlevet is, ettől kicsit pikánsabb les...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát vágd apró kockákra, és süsd zsírjára.Szűrőkanállal szedd ki a pirosra sült szalonna kockákat, a zsírjában hervaszd meg a finomra aprított hagymát. Szórd rá a felszelet...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KözepesA zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát, ezen fehéredésig sütjük a kis kockákra vágott húst, a kakukkfű kivételével a fűszereket is beleszórjuk, hozzátesszük a felcsíkozott paprikát...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes